Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Mazda RX-7

Det är viktigt för dig att hålla din Mazda RX-7 välskött. Normalt är en tuneup krävs efter var 30.000 miles, gör det på detta intervall kommer att hålla din Mazda RX-7 igång ordentligt samt bidra till att förhindra eventuella problem uppstår i första hand. Du kanske tänker två gånger på att anställa en mekaniker att göra detta för dig, men det finns ingen förneka att jobbet kan vara mycket snabbare. Om du vill spara mer pengar, men du kan välja att göra det tuneup själv. Det behöver inte vara komplicerat. Du kan bara börja med att byta olja, kolla tändstift, fläktremmen, och transmissionsolja. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
42-bit socket och ratchet set
Wrench in
Hydraulisk domkraft
Industri arbetshandskar
Visa mer Instruktioner
Ändra Oil
1

byta olja och oljefilter, se till att du väljer ett som rekommenderas av din Mazda RX-7: s manual. Typiskt är fem liter olja som behövs för att fylla din motor. När det gäller att byta olja filter, kanske du vill konsultera en mekaniker för det bästa valet för din bil.
2

Lossa de två skruvarna som håller din luftfiltret på plats. Ta bort gamla, ersätta det med det nya luftfiltret, och sedan dra åt bultarna igen.
3

Ta bort den använda bränslefiltret och ersätta den med en ny. I orsaka din Mazda RX-7 använder ett bränsle injektor, behöver du inte byta ut bränslefiltret från gång till gång, du har bara att göra det om spridarna är igensatta av skräp
Byta tändstift
4

Se till att du ändrar dina Mazda RX-7: s tändstift efter var 60.000 miles. Platina tändstift är mycket mer att föredra, om än dyrare, än tändstiften som ursprungligen installerats i bilen. Skulle du välja att använda de vanliga tändstift, se till att du byter dem efter var 50.000 miles. Ett bladmått är vad du behöver för att ta bort och byt tändstift.
5

Kontrollera om tändstiftet trådarna är hela och oskadade, utan några tårar och nedskärningar. Det är lämpligt att ändra de ursprungliga trådarna med en högre kvalitet set efter 60.000 miles, vilket kommer att förhindra framtida skador. Som för Mazda RX-7, kommer du att hitta trådarna fästs på bilens fördelarlocket. Du måste byta fördelarlocket när du ändrar trådarna.
6

Köp en ny fördelarlocket och rotorn. Distributören vägar el genom att tändstiften, medan rotorn är en av de delar av fördelarlocket, och båda så småningom bryta ner på grund av dagligt slitage.
Byta Packningar, Bälten och PCV Valve
7

Se till att du justerar Mazda RX-7: s ventiler enligt ordentliga instruktioner. Lägga till en ny packning i ventilkåpan ser till att oljan inte kommer att läcka på bilens motor.
8

Byt dina Mazda RX-7 remmar för att hålla dig från att bli strandsatta när du är på väg. I Mazda RX-7, det är serpentin bälte som behöver ändras. Se till att se en mekaniker som kommer att kunna ersätta detta, gör det på egen hand är en mycket svår uppgift
9

Byt din positiva vevhusventilation (PCV) ventil.. Efter ett tag blir detta igensatt och påverkar motorns prestanda som oljan läcker ut. Lyckligtvis ersätta detta är billigt.
Ändra Vätskor
10

Ta en titt på batteriets vätskenivåer. Om batterinivån är låg, fylla cellerna med destillerat vatten. Se till att rengöra batteriet lika bra med en kniv, inskränka på smuts och eventuella korroderade områden från stolparna och kablar.
11

Kontrollera servostyrning, transmission, och kylmedel inom din RX-7: s motorn. Om du bor på en plats med kallt väder, se till att du använder rätt frostskyddsmedel kylvätska. Glöm inte att ta en titt på din vätska Vindrutetorkare nivåer också.
12

Använd en mätsticka för att kolla om du fortfarande har tillräckligt bromsvätskor. Bortsett från att kontrollera mängden, måste du också titta på kvaliteten av vätskan, du vill att bromsvätska att vara rosa. Om det är brunt, då det innebär att din bromsvätska är redan smutsig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102660.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.