Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Förklaring Tändföljd

hålla din motor i trim kan vara svårt. Så många olika variabler som spelar in att det kan vara svårt att avgöra vad som orsakar problemet. En av dessa variabler är din motorns tändföljd. Förstå din tändföljd kan hjälpa dig med en melodi upp. Tändföljd

bränning är den ordning i vilken de explosioner inträffar i din motor. Dessa explosioner orsakas av tändstift gnistor bensinen i motorns cylindrar. Det finns en särskild bränning ordning för varje bil.
Vikten

rätt tändföljd är viktigt. Ett fordon ska köra grov eller kan inte köras alls om fel tändföljd utnyttjas.
Erhölls
p Det finns trådar som kommer ut ur din gnista pluggar. Dessa ansluter till distributören och måste placeras i rätt tändföljd. Detta innebär att man tar kabeln från tändstiftet och knyta den till de anslutningsinställningar stavarna på distributören.
Annotering

anteckning i tändföljd sker i antal och beror på antalet cylindrar. Varje cylinder har en siffra. Ett exempel på en fyrcylindrig tändorder skulle vara 1342. Detta innebär att första cylindern (vanligtvis den första på framsidan av passagerarsidan) får sparken först, följt av den tredje, fjärde och andra.
Hitta

Du kan hitta din tändföljd enkelt genom att titta på topplocket, insugningsrör eller omslag ventil. Den korrekta tändorder kommer att visas med numret skrivs där. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102260.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.