Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Justera Idle blandningen på en Carter Thermo-Quad Förgasare

The Carter Thermo-Quad förgasaren är en speciell konstruktion som används för att hålla bränslekylaren inne i förgasaren, vilket ger bättre bränsle körsträcka. Justering av tomgång mixture skruvarna på Thermo-Quad tar bara några minuter och ger bättre motorprestanda. De två justerskruvarna sitter på framsidan av förgasaren, vilket ger dig enkel åtkomst. Justeringar får göras med vanliga hushåll verktyg. Saker du behöver
Plugs
Jumper ledningar
Vakuummeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort vakuumslangen från EGR-ventilen och placera en plugg inuti änden av slangen för att stänga av den. Bifoga en bygel från fordonets ram till förgasaren till mark-omkopplaren.
2

Lossa kapseln slangen och placera en plugg i änden av slangen. Koppla loss PCV-ventilen från insugningsröret ventilkåpan och lägg det åt sidan.
3

Demontera slangen gummiutsugring från basen av förgasare och bifoga en vakuummätare till vakuum porten på förgasare. Starta motorn och varmkör den i några minuter.
4

Avlägsna kopplingen motorns kabelstam från syresensorn på förgasaren och jord selen ledaren genom att bifoga det till en bygel. Håll motorn igång i ytterligare fyra minuter så att förgasaren stabiliseras.
5

Vrid de två tomgång skruvarna blandning justering på framsidan av förgasaren medsols ett kvarts varv i taget med en skruvmejsel. Växlar mellan de båda skruvarna tills du hör förgasaren jämna ut och båda justerskruvarna ger samma läsning på vakuummätaren.
6

Stäng av motorn och ta ur vakuummätaren från förgasaren basen. Sätt tillbaka vakuumslangen, PCV ventil, kanister slang och EGR ventil slang.
7

ta bort bygeln kablar och sätt tillbaka kontakten motorkabelstammen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102667.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.