Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar Insprutare Pulse

Bränslespridare är anslutna till trycksatta bränsleledningar. En elektrisk puls utlöser en solenoid som öppnar bränsleinsprutaren s ventil. Bränsle passerar sedan genom ventilen in i munstycket där det sprutas i en fin dimma in i förbränningskammaren. Den pulserande hos bränsleinsprutaren utlöses av inkommande elektrisk linje, solenoiden och operationen av ventilen. När en insprutare puls avbryts, kan insprutningen av bränslet blir oberäkneligt eller inhiberas. Saker du behöver Flighter Long hanteras skruvmejsel
Multimeter
Visa fler instruktioner
pulsdetektering
1

Starta bilens motor och låt motorn gå på tomgång.
2

Tryck spetsen på enbehandlad skruvmejsel till den exponerade toppen av bränsleinsprutaren.
3

Tryck örat mot handtaget av skruvmejseln medan den är i kontakt injektom. Lyssna efter ett klickande ljud. Klickande indikerar solenoiden är engagerande.
Voltage Test
4

bort de elektriska kontakterna från spridarna du vill testa.
5

Vrid startnyckeln till "på" läge. Starta inte motorn.
6

Koppla bränsleinsprutaren kontakten. Flytta in kontakten i ett läge där du kan sätta in multimetern leder in i stickkontakten.
7

Ställ multimetern för att mäta volt. Tryck den röda och svarta leder till varje sida av bränsleinjektorn elkontakten. Det är nödvändigt att ha båda ledningarna vidrör kontakten, du kan placera elektroderna på vardera sidan
8

Läs åtgärden multimeter spänning.. Pluggen bör ge ca 12 volt. Detta indikerar att strömmen till bränslepumpen är närvarande. Addera pulstestning
9

Ta bort alla bränsleinsprutare elkontakter från bränslespridare.
10

Ställ multimetern för att mäta volt. Håll den svarta multimeter bly mot den positiva polen på fordonets batteri. Sätt den röda multimeter leda till en insprutare plugg. Det spelar ingen roll vilken kontakt du initialt test.
11

Vrid tändningsnyckeln för att starta motorn. En assistent kan krävas när du testar bränsleinsprutarna. När motorn stängs över, övervaka spänning ström visas på multimetern. Spänningen bör alternera mellan 12 volt och 0 volt. De alternerande mätningar visar den elektriska pulsen till bränslepumpen är närvarande.
12

Anslut en annan bränslespridare kontakten till respektive insprutare. Testa den ursprungliga kontakten. Detta test kommer att indikera om den nyanslutna bränslespridare har en elektrisk kortslutning. Om bränsleinsprutaren sviktar, kommer spänningen på den första kontakten växla inte mellan 12 volt och 0 volt. Lämna bränsleinjektorn kontakten ansluten.
13

Upprepa steg 4 tills alla bränsleinsprutningsdonet pluggar, förutom den ursprungliga kontakten som används i tester, har anslutna. Byt ut alla injektorer som har elektriska kortslutningar.
14

Anslut den sista kontakten till respektive insprutare. Koppla bort en av de tidigare anslutna bränsle injektor pluggar. Utför testet på den sista kontakten. Om testet misslyckas, byt den senast anslutna insprutare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102687.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.