Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar bränslefilter i en 2004 Chevy Avalanche

Bränslesystemet på 2004 Chevy Avalanche kommer med en in-line kapsel-typ bränslefiltret. Bränslefiltret är den sista försvarslinjen mot små partiklar och föroreningar inne i gasen. Den in-line kapsel bränslefiltret har ett inre filter inuti filterhuset som är utformad för att fånga och hålla små partiklar och föroreningar. När gasen strömmar genom bränslefiltret, kommer det inre filtret infånga föroreningarna och skicka den rent bränsle till motorn. Denna typ av filter behöver bytas ut mellan 40.000 och 60.000 miles. Saker du behöver
Gas fånga pan
16 mm eller 5/8-tums skiftnyckel
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Park 2004 Chevy Avalanche i en mycket väl ventilerad plats, helst utanför.
2

Ta tanklocket utanför bensintanken så att det inte blir någon bränsletrycket på bränslefiltret.

3

krypa under förarsidan av 2004 Chevy Avalanche nära förarsidans dörr och leta reda på bränslefiltret. Bränslefiltret kommer att omges insidan av en svart plast konsol och monterad på insidan av förarsidans ramskena. Bränslefiltret har två skruv på bränsleledningarna kommer ut i varje ände. Vissa versioner av 2004 Chevy Avalanche har faktiskt en skruv på bränsleledningen i ena änden och en snabbkopplingar bränsleledningen på den andra änden.
4

Placera gasen fånga pan under bränslefiltret. Lossa sexkantsbultar muttrarna på slutet av bränsleledningarna moturs med 16 mm fast nyckel. Avsluta lossa bränsleledningarna med fingrarna. Dra bränsleledningarna från bränslefiltret. Du kan också använda en 5/8-tums fast nyckel för att lossa bränsleledningar.
5

Tryck bränslefiltret ur den svarta plasten fästet med handen. Sätt bränslefiltret i gasen fångsten pan.
6

Sätt det nya bränslefiltret i hållaren med flödet pilen på filtret pekar i riktning mot motorn. Kontrollera att bränslefiltret är placerad jämnt inuti konsolen eftersom bränsleledningarna gjordes bara tillräckligt länge för att nå portarna på bränslefiltret.
7

Skruva de två bränsleledningarna tillbaka till hamnarna av bränslefiltret. Dra bränsleledningen nötter sexkantsbultar medurs med 16 mm fast nyckel. Ta sedan bort gasen fånga panorerar ut från under bilen och satte gasen tillbaka locket.
8

Få i förarsätet och vrid tändningen på och av fyra gånger. Denna metod kommer att fylla den nya bränslefiltret upp med bränsle och avlägsna luft från bränslefiltret. Veva lastbil på femte sekelskiftet tändningen.
9

Inspektera nya bränslefiltret för läckor. Stäng sedan av lastbilen utanför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102428.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.