Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1993 Mazda 626

I 1993 års Mazda 626 presenterade en 2,0-liters fyrcylindrig motor. Förbränningsmotorn har en tändningstidpunkt av 12 grader som avgör när gnistan kommer att inträffa för att starta motorn. Tändinställningen av er Mazda kan kastas ut från daglig körning, och bör regelbundet kontrolleras och justeras. Du kan justera tändningen med några verktyg och grundläggande mekaniska kunskaper, men var försiktig när du arbetar runt din motor. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Mazda 626 på genom att placera nyckeln i tändningslåset. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta på motor på ett säkert och stänga av eventuella tillbehör eller utrustning i bilen
2

ur bilen och sätta stoppklossar under hjulen. Ange din bil, tillämpa den akuta bromsen och lägg i friläge. Successivt anpassa motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Lämna bilen med handbromsen ordentligt tillämpas, tillåter rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven att arbeta på motorn. Engagera snabb eller varm tomgång alternativ som ligger på drivlinan styrmodulen eller rusvarvtalet solenoid ligger vid motorn.
4

Fäst timing ljus till bilens batteri genom att placera den röda klämman på positiva terminal först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Därefter fästs klämmorna stroboskop till antalet 1 tändstiftet. Shine tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns vevaxel.
5

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan falls, jämfört med graden fliken på framsidan av motorn. Du kan avsluta all verksamhet om tändningen tid redan läser 12 grader.
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och använda din nyckel för att lossa den. Koppla loss slangen distributören vakuum, och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Dessutom använder startkablar att jorda förgasaren switch.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten märket linje med 12 grader på graden fliken på framsidan av motorn. Inte glida inte alltför långt bort från fabriken rekommenderade tändning tid om du vill prova en annan tid.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra fast-ner bulten och ta bort startkablarna. Ta tidpunkten ljuset från de olika delarna av motorn.
9

Frikoppla snabb eller varm tomgång och stäng huven på din motor. Ange din bil och sätta transmissionen i parken. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102665.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.