Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera timingen på en Dodge 360 ​​

Dodge 360 ​​kubiktum förskjutning V8 infördes 1970, och har använts i många bil-och ljusbehandlingar lastbil. Tändningsinställning sätts enligt bränning av nummer ett tändstift, det är pluggen som skjuter först i tändningslåset tändföljd. Antalet en tändstiftet är inställd på att skjuta ett visst antal grader innan cylinder nummer når den exakta toppen på sitt slag, kallad "före övre dödläget" (BTDC). Vid justering av timingen på Dodge 360, är ​​standard tändningen fem grader BTDC. Dock bör du kontrollera specifikationerna för ditt fordon som inställningarna varierar mellan olika program. Saker du behöver
Induktiv stroboskop
Box skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Rådgör dina bruksanvisningar till rätt timing inställning för din Dodge fordon. Dessutom kan tidsinformation finnas på en skylt på tröskeln av bilens grill, under huven. Leta nummer ett tändkabeln
2

. Detta är oftast den första tändkabeln sitter på höger sida av motorn när du står vänd bilen. Hänvisa till en tjänst manual om du är osäker.
3

Fäst induktiv klämma för stroboskop till antalet en tändkabeln. Anslut den negativa (svarta) och positiva (röda) leder av tidpunkten ljuset till respektive negativa och positiva batteripolerna.
4

Lossa nedhållande bult vid basen av distributören med skiftnyckel . Ett halvt varv är tillräckligt eftersom du bara lossa bulten nog så distributören kommer att rotera.
5

Starta motorn och peka stroboskop vid tidpunkten monterad ovanför svänghjulet. Tryck på avtryckaren på stroboskop. Lampan blinkar varje gång nummer ett tändstift bränder, avslöjar platsen för timing märke på svänghjulet i förhållande till de markerade numrerade linjerna på timing plattan.
6

Rotera distributören något en riktning medan du tittar på märket på svänghjulet rör sig mot markeringarna på timing plattan. Om märket på svänghjulet rör sig på fel sätt, rotera distributören i motsatt riktning. Sluta vrida fördelaren när markeringen på svänghjulet är uppradade med rätt antal på timing plattan.
7

Dra det fasthållande bulten vid basen av distributören. Kontrollera timingen igen som inställningen ändras om distributören flyttas när bulten dras åt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102662.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.