Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift på en Jeep Liberty

Först tillverkas i 2002 var Jeep Liberty tillgängliga med antingen fyra eller sex cylindrig motor, och använde ett enda tändstift för varje cylinder. Hela ansvaret för Libertys tändstift är att tända den komprimerade luft /bränsleblandningen i motorns cylindrar. Tändstift är utsatta för enorma trycket och temperaturer, varför de har en begränsad livslängd. Som ett tändstift förmåga att producera en gnista minskar, ökar också motorns effekt och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Bladmått
10 eller 13 mm tändstiftshylsor
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Justera avståndet om ersättande tändstift. På spetsen av tändstiftet som kommer in i cylinderhuvudet är en liten metall bit formad som en huva. Den del av kroken svävar precis ovanför en metall cirkel på undersidan av tändstiftet. Dessa två metallstycken kallas elektroderna. Avståndet mellan dessa bitar kallas en "lucka". Gapet bestämmer längden av den gnista när tändstiftet bränder. Innan de nya pluggarna kan installeras, måste gapet justeras till .035 tum med ett bladmått. Välj bladet av bladmått som representerar 0,035 tum, sedan in kniven mellan de två metallbitar. Böj kroken-formad mot pluggen tills den korrekta spalten nås.
2

Ta bort tändkabeln för någon tändstift. Det finns ingen särskild ordning, genom vilken kontakterna måste bytas ut. Det är dock viktigt att ersätta endast ett tändstift i taget för att undvika att korsa tändkablarna. Tag i gummibas av tändstiftet tråd, där tråden ansluts till tändstiftet, då ordentligt dra tråden bort av pluggen. Dra inte i själva kabeln tändstiftet, eftersom tråden kan dras ut ur sin gummibas. Om tråden är envis, vrid basen av tråden innan du drar bort det från tändstiftet.
3

Ta bort tändstiftet med antingen en 10 eller 13 mm tändstiftshylsor, beroende på motorn, fäst till en hylsnyckel genom att vrida tändstiftet i en moturs riktning.
4

Plugga igen ersättare gnista i topplocket, sedan vrida kontakten i topplocket för hand tills Det kan inte vridas ytterligare med rimlig ansträngning. Dra fast tändstiftet i topplocket med tändstiftet uttaget med 1/4 varv. Var noga med att inte dra åt pluggen, vilket kan leda till att det att bryta.
5

Tryck gummibas av tändkabeln ovanpå ersättning tändstiftet tills tråden klickar på plats . Följ samma procedur för de återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102278.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.