Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en 1971 BMW modell 2000 tändstift

Som en del av ett komplett tuneup procedur bör du inspektera och /eller byta tändningen (gnista) pluggar i dina 1971 BMW 2000 var 12.000 miles. Detta hjälper dig att hålla motorn igång och förhindra onödiga haverier. Tändstiften i din 2000-modellen är tillgängliga och du kan byta ut dem hemma med hjälp av ett fåtal vanliga verktyg i ungefär en timme. Detta kommer inte bara hjälpa dig att spara på bränsleförbrukningen utan också på auto reparationskostnader. Saker du behöver
Mjuk stålborste
Ratchet
Stor ratchet förlängning
Tändstiftshylsa
Penetrerande olja, om nödvändigt
Wire bladmått
antikärvningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din BMW och lokalisera tändstiften. Du hittar dem genom att följa de fyra tändkablarna mot topplocket på motorn. Var och en av dessa ledningar ansluter till ett tändstift på topplocket.
2

Ta boot på en av tändkablarna på topplocket. Vrid tråd boot vänster och höger som du försiktigt drar boot från toppen av tändstiftet.
3

Torka damm och skräp från runt tändstiftet med en mjuk stålborste för att hålla smuts från att falla in i förbränningskammaren efter avlägsnande av tändstiftet och förhindra oljeläckage från att utvecklas i cylindern.
4

Lossa tändstiftet långsamt med en spärr, stor ratchet förlängning och tändstiftshylsor. Underhålla hylsa och spärrskaft förlängning rakt på kontakten. Om tändstiftet verkar fastnat, använda inträngande olja runt tändstiftet, följa anvisningarna på produktens förpackning. Om du försöker tvinga loss ett tändstift, kan du skada Monteringsgängorna på aluminium topplock och sluta med en dyr reparation. Ta bort tändstiftet.
5

Kontrollera gapet på nytt tändstift med en wire-gapping verktyg. Om det behövs, använd bockverktyget som kommer med bladmått för att justera sidoelektroden, med L-form, på spetsen av pluggen, till en 0,025-tums lucka. Titta även för den vita utsläpp klistermärke på motorrummet eller din instruktionsbok för att dubbelkolla detta är korrekt gap för dina tändstift.
6

Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till gängorna på nytt tändstift och installera plugin med bara tändstiftshylsa och stor ratchet förlängning för att undvika strippa gängorna. Dra fast tändstiftet till 21 foot-pounds med en momentnyckel, stor ratchet förlängning och tändstiftshylsor.
7

Anslut tändkabeln till den nya tändstift, och se till att metallen kontakten inuti tråd boot snäpper över pluggen terminalen.
8

Ersätt resten av tändstift, ett i taget, efter steg 2 till 7 och stäng huven när du är klar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102139.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.