Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en tändspole

Tändspolar är hjärtat i tändsystemet på bilen. Spolen är ansvarig för att skicka en hög spänning elektrisk laddning till distributören, så att den kan skickas till tändstiften för att avfyra bränsle /luftblandningen i cylindrarna. Vissa nyare bilar inte längre använda en vanlig spole utan istället använda ett system som kallas en spole pack, som fungerar tillsammans med en tänd-modul för att avfyra pluggar direkt utan en distributör i systemet. Denna artikel behandlar vanliga spelsystem i äldre fordon och ersättning för den typen av spole. Saker du behöver
SAE eller metriska skiftnycklar
hylsa och spärrskaft set
Maskeringstejp
tuschpenna
Visa fler instruktioner
1

Koppla pluspolen från batteriet och lägg den åt sidan. Tändsystemet ger hög spänning ström, så du bör alltid bryta strömmen till det innan något arbete på systemet.
2

Leta spolen på din motor. Det är ofta på motorn nära fördelaren eller på brandväggen. Det ser ut som en rörformig behållare med en tändkabeln sitter fast på ovansidan. Addera 3

Koppla ur kabeln som går från spolen till distributören från toppen av spolen. Denna tråd ser ut som ett tändstift tråd. Tråden ska dra rakt ut från spolen med lite motstånd.
4

Märk trådarna fästa under muttrarna på båda sidorna av spolen tråd med maskeringstejp och en markör. De två terminalerna är markerade på spolen som positiv (+) eller negativ (-)., Och trådarna fästa det måste gå tillbaka i samma position
5

Ta bort spolen genom att lossa fästet som håller spolen eller ta bort både fästet och spolen, beroende på typ av spolen.
6

Installera den nya spolen i samma position som den gamla. Om du använder ett annat märke eller eftermarknaden spole, kan det bulta på olika sätt men bör vara densamma.
7

Installera kablarna som du markerade och bort från den gamla spolen till rätt position på nytt spole. Också fästa spolkabeln till mitten av spolen.
8

Sätt tillbaka den positiva batterikabeln till batteriet stolpen och provkörning av motorn för att säkerställa att den nya spolen fungerar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102239.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.