Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter fördelarlocket på en '88 Chevy Truck

fördelarlocket på en 1988 Chevrolet lastbil bedriver högspänd tändning strömmen genom tändkablar till tändstiften. Med tiden, de elektriska kontakter inom fördelarlocket tjänat ut. Detta kan göra att motorn misständning, börja hårt och stall. Byte av fördelarlocket är en viktig del av en komplett motor tune-up. Inga speciella verktyg behövs, men det är viktigt att koppla tändningen kablar sitter rätt, eller att motorn kommer inte att fungera. Om tändkablar visar tecken på försämring, är det en bra idé att byta ut dem också. Saker du behöver
Skruvmejsel
Maskeringstejp
Märkpenna
Visa fler instruktioner Review bort Distributor Cap
1

Följ # 1 tändstift tråd från # 1 tändstift till distributören. Den # 1 tändstiftet är på framsidan av motorn på förarsidan. Vid distributören slutet av # 1 tändkabeln, etikett tråden "# 1" med maskeringstejp och en märkpenna. Notera placeringen av denna tråd på fördelarlocket. Detta kommer att säkerställa korrekt trådsinstallation den nya fördelarlocket.
2

Label resterande tändstift kablar vid fördelarlocket, återigen med hjälp av maskeringstejp och märkpenna. Trådar kan identifieras genom att flytta medurs runt locket från # 1 tråd. I medurs ordning, trådarna i en 1988 Chevy V-8 motor är 1, 8, 4, 3, 6, 5, 7 och 2. Detta är den "tändföljd" i motorns cylindrar.
3

bort tändkablar från fördelarlocket genom att dra rakt upp på tråd boot. Ledningar kan oftast dras rakt ut. Om nödvändigt kan stöveln vridas eller tryckas försiktigt från sida till sida för att hjälpa till att bryta den fri från locket. Dra eller vrid inte på själva tråden, eftersom detta kan skada kabeln.
4

bort fodret tändspole och kablar modul från fördelarlocket.
5

Tryck och vrid (för att släppa) var och en av de fyra hållarna fördelarlocket med en skruvmejsel. Lyft bort locket från distributören.
6

Ta bort de fyra skruvarna tändning spole cover från locket och ta bort spolen locket. Ta bort de fyra coil skruvarna och ta bort tändspolen, våren och gummitätningen från locket. Addera Install Distributor Cap
7

Installera tändspolen, våren och gummi försegla i den nya fördelarlocket. Montera de fyra coil fästskruvarna och dra åt ordentligt. Montera spolen täcka och dra åt skruvarna ordentligt.
8

Montera nya locket på distributören. Tryck och vrid de fyra cap hållarna med en skruvmejsel för att fästa locket på distributören.
9

Anslut tändspole och kablar modul vid fördelarlocket.
10

Anslut tändkablar på lämpliga platser på fördelarlocket, per etiketterna maskeringstejp och tändföljd. Ta bort maskeringstejpen från ledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102608.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.