Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man tar bort Beslagtagna tändstift

Som en del av löpande underhåll på alla motorfordon, måste du regelbundet byta tändstift. Ibland, när du går att ta bort ett tändstift hittar du att det har fastnat, eller beslag. Ta bort en beslagtagen tändstift kan vara frustrerande och tidskrävande. Däremot kan det ske med lite armbåge fett och en hel del tålamod. Saker du behöver
Wrench
Penetrerande oljespray
Visa fler instruktioner
bort Beslagtagna tändstift
1

Hitta den exakta placeringen av tändstiften på din motor. Många fordon har tändstift på platser som är extremt svårt att få till, t.ex. botten eller på sidan av motorn. I sådana fall kan du behöva använda en hiss för att komma åt dem.
2

Dra locket på tändkabeln från tändstiftet.
3

Spraya genomträngande olja ner fat av tändstiftet så oljan skapar en bra beläggning runt pluggen. Den penetrerande olja bör hjälpa till att lossa någon uppbyggd och rost som orsakar tändstiftet att gripa.
4

Vänta minst 10 minuter till en halvtimme. Detta kommer att ge oljan tid att tränga uppbyggnaden kring tändstiftet. Ju längre du väntar desto bättre. De flesta mekaniker rekommenderar lämnar penetrerande olja över natten.
5

Ge slutet av beslagtagna tändstiftet ett lätt tryck.
6

Vrid tändstiftet för att dra åt den något innan försöker ta bort det. Använd en skiftnyckel för att vrida kontakten medurs. Sedan, vrid den moturs för att ta bort den. Något dra pluggen kan hjälpa till att lossa den uppbyggd kring sina gängor.
7

Blötlägg tändstiftet med olja igen om det fortfarande sitter fast.
8

Slå på bilens motorn och låt den värmas upp. Värmen kommer att hjälpa till att lossa gunk runt kontakten, vilket gör att oljan att komma djupare in tändstiftet s tråd.
9

Låt motorn svalna, så att inte sätta dig i riskzonen för en brännskada.
10

Upprepa steg 1 till 4 tills den beslagtagna tändstift lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102629.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.