Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar Hydrauliska lyftare på en 289 Ford

Ford först producerade 289 V-8 motor under 1963-modellen år. Alla 289s utom högpresterande version var utrustade med hydrauliska lyftare, som använder oljetryck för att minimera ventilspel. Hydrauliska lyftare kräver i allmänhet mindre underhåll än fasta lyftare, men ändå behöver periodiska justeringar. Lyftarna justeras genom att dra åt eller lossa varje lyftare s vipparm. Saker du behöver
Hylsnyckel
Wrench
Djupt liggande hylsnyckel
Motor montering tätningsmedel
ventilkåpan packningar
Visa fler instruktioner
1

Demontera skruvarna som håller vardera av de två ventilkåpor till toppen av motorn med en hylsnyckel och livet ventilen täcker bort från motorn för att komma till vipparmarna.
2

Pull tändstiftet tråd bort av någon cylinder och ta bort den cylinderns tändstift med en skiftnyckel.
3

Bifoga en djupt liggande hylsnyckel på bulten i mitten av den harmoniska balansblock.
4

täcka öppningen tändstiftet med en tumme och vrid harmoniska balancer s bult i en medurs riktning för att stänga av motorn. Då motorns varv, kommer lufttrycket ur öppningen tändstiftet. Sluta vrida motorn när luften stannar passerar genom tändstiftshålet. Se till att inte sätta in ett finger innanför öppningen, eftersom kolven kommer att stiga när motorn är påslagen.
5

Lossa rocker mutter arm stud för både flaskventiler med en hylsnyckel.

6

Vrid vipparmen s tryckstång med fingrarna när du drar åt vipparmen s justermuttern med hylsnyckel bara tills tryckstången inte kan lätt vändas.
7

Spänn s vipparmen justera mutter med hylsnyckel ytterligare 270 grader.
8

Upprepa steg 2 till 7 för de återstående ventilerna.
9

Applicera tätningsmedel motormonteringen till en ny ventilkåpa packning och tryck på packningen i läppen på undersidan av locket installera sedan och dra åt lockets fästskruvar med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102628.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.