Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en 1991 Dodge Caravan

Den 1991 Dodge Caravan presenterade tre olika motorer: 2,5-liters, 3,0-liters och 3,3-liters. Varje motor hade samma tändningsinställning av 12 grader före övre dödpunkten. Tändinställningen på din minibuss kan kastas ut från vardaglig körning och bör regelbundet kontrolleras. Du kan ställa in rätt tändningen om du har grundläggande mekaniska kunskaper och några verktyg butik, men vara noga med att inte skada några delar av din motor. Saker du behöver
stoppklossar
Timing ljus
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och stäng av alla tillbehör såsom luften konditionering, värmefläkt och radio.
2

Blockera hjulen för din minivan, lägg växeln i friläge, dra i nödbromsen och låta motorn en normal tomgång 850 rpm om du har en automatisk växellåda, eller 900 rpm om du har en manuell växellåda.
3

lämna fordonet med nödbroms engagerade och öppna huven. Koppla loss kabeln till kylmediet temperaturgivare placerad av din motor.
4

Fäst stroboskop till batteriet och nr 1 tändstiftet. Shine ljuset på timingen index trissan kopplad till motorns vevaxel att kontrollera tändinställningen.
5

Beakta tidpunkten markeringen på remskivan och jämför det till den grad fliken på framsidan av motorn för att se vad den aktuella tidpunkten är. En läsning av 12 grader är normalt. Om du har en annan läsning, gå till nästa steg.
6

Använd en skiftnyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder, men vara noga med att inte koppla bort de andra vakuumslangar. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan dator.
7

Vrid fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med de 12 grader före övre dödläget timing märke på examen fliken på datorns framsida av motorn.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Dra åt distributören låsning bult och ta bort timing ljus från den huvudsakliga vevaxelremskiva, Nr 1 tändstift och batteriet. Stäng av motorn och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102657.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.