Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift och trådar i en 1996 Plymouth Voyager

Du borde ändra pluggar och ledningar på din 1996 Plymouth Voyager minst var 60.000 miles för att bibehålla bästa prestanda motorn. Köp rätt uppsättning av pluggar och ledningar från en auto-delar återförsäljare. Även om du måste gap några eftermarknaden pluggar innan installation, kan du undvika detta genom att köpa lämpliga pluggar för din van. Behåll din van själv att spara betydande kostnader jämfört med ett servicecenter. Saker du behöver
Spark-vägguttag
Ratchet
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Voyager. Lyft stång och fäst den på motorhuven.
2

Välj en kontakt för att börja med. Ta bara ett tändstift i taget för att undvika att störa tändföljd. Tag i toppen av gummit boot på pluggen. Vrid boot medan du drar upp för att ta bort kabeln från tändstiftet.
3

Följ tändkabeln till den motsatta änden. Ta tag i bagageutrymmet på änden av tråden och vrid när du drar upp för att ta bort tråden helt. Match upp tråden till en av samma längd i den uppsättning av nya ledningar. Tryck kängan på fördelarlocket där man tagit bort den första. Pluggen tråden klickar på plats.
4

Ta bort tändstiftet med en tändstift hylsa och spärrskaft. Kassera den gamla kontakten. Sätt i den nya kontakten för hand för att undvika korsgängning. Dra fast tändstiftet med tändstift hylsa och spärrskaft.
5

in en liten mängd dielektriskt fett på tändstift änden av tändstift tråd boot. Tryck boot på tändstiftet tills det klickar på plats.
6

Upprepa processen för varje tändstift och tråd tills du har ersatt dem alla. Stäng huven när du ersätta alla pluggar och ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102402.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.