Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstiften på en 1999 Jeep Wrangler Sport

tändstiften på Jeep Wrangler motorn sitter på sidan av topplocket på passagerarsidan av motorn. Tändstiften omvandlar elektricitet från spolen och tändstift kablar till en gnista för att avfyra luft /bränsleblandningen i cylindern. Utan fungerande tändstift, kommer motorn gå inte, och om de kontakter är mycket gamla eller slitna, kan det gå mycket grov. Nya tändstift är tillgängliga via återförsäljare eller en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Ratchet
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera den negativa batterikabeln. Ta bort bulten från batteriet kabeländen med en skiftnyckel och ta bort minuskabeln från batteriet. Isolera kabeln så att den inte kan komma i kontakt med den negativa batteripolen medan du arbetar.
2

Leta tändstiften och sladdar på passagerarsidan av motorn. Från och med den första cylindern, ta bort tändkabeln från tändstiftet, ta tag i tråden vid uppstart. Dra inte i själva tråden, det kan skada den. Lägga kabeln åt sidan.
3

bort tändstiftet från cylindern med hjälp av en socket tändstift och Ratchet. Vrid tändstiftet moturs tills den är fri från gängorna, lyft sedan ur cylinderhuvudet hålet. Släng den gamla tändstiftet.
4

Sätt ett nytt tändstift i topplocket borrning med händerna. Starta den i gängorna, vrida det medurs tills det börjar att gänga in i huvudet. Dra det till fullo genom att placera ett tändstiftshylsa och ratchet på kontakten, sedan vrida den medurs tills den är tät.
5

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändstiftshatten och tryck fast den nya kontakten tills du känner att det klipp på toppen av pluggen. Flytta till nästa tändstiftet i linje, ta bort och ersätta den. Fortsätt tills alla tändstiften byts.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Provkör motorn så att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102364.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.