Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en Ford 5,4

Bränslefiltret på en Ford fordon med en 5,4-liters motor kräver ett specialverktyg för borttagning. Bränslefiltret är den viktigaste komponenten i bränslet-reningsprocessen på Ford 5.4. Bränslet lämnar tanken och kommer in i inloppsöppningen hos filtret. Sedimenten i bränslet sedan instängda i bränslefiltret. Då bränslet lämnar filtret ur utloppsporten och går tillbaka in i bränsleledningen. Därifrån går bränslet in i motorn. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Fluid fånga pan
snabbkoppling Tool Review Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av motorn. Skruva av locket från bensintanken att avlasta bränsletryck.
2

krypa under förarens sida av trucken. Leta efter bränslefiltret inuti förarsidan rambalk under hytten. Det är en kanister filter i en hållare som är monterad på ramen järnväg. Det finns två säkerhets klipp på båda sidor av filtret som håller bränsleledningarna till filtret. Bänd säkerhets clips utanför båda ändarna av bränsleledningarna med en platt skruvmejsel.
3

Placera en fluid fångst pan på marken under bränslefiltret. Skjut änden av snabbkopplingen verktyget in i änden av bränsleledningen. Tryck på kanten av verktyget inåt, och bränsleledningen kommer att låsa från bränslefiltret porten. Dra försiktigt ut bränsleledningen rakt utanför hamnen. Gör samma sak med den andra bränsleledningen på den andra sidan av filtret. Låt ledningarna hänger ned och rinna ner i dropplådan. Det finns bara en liten mängd extra bränsle i ledningarna.
4

Skjut bränslefiltret ur den runda fästet. Kasta det gamla filtret i fångsten pan. Skjut in det nya bränslefiltret i hållaren, med den "flödespilen" indikator på det nya filtret mot motorn. Pilen representerar flödet av bränslet genom filtret. Pilen måste möta motorn och bort från bensintanken.
5

Skjut bränsleledningar direkt på både bränsle filter portar tills du känner att låsa på plats. Dra försiktigt tillbaka på linjen för att se till att linjen är låst ordentligt. Ta bort dropplådan underifrån lastbilen.
6

Skruva tanklocket igen. Vrid tändningsnyckeln på och av tre gånger för att prima bränslefiltret full av gas. Dra runt motorn.
7

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar för läckor medan motorn är igång. Sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102362.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.