Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter på en 2006 Chevy Cobalt

2006 års Chevy Cobalt har en kanister-typ bränslefilter med ett inre filter består av fibrer. Dessa fibrer fånga och hålla föroreningar från bensin. När gasen kommer in i inre delen av bränslefiltret, fibrerna fånga föroreningar medan den rena bensinen färdas på bränsleinsprutarna. Dessa typer av bränsle filter måste bytas mellan 40.000 och 50.000 miles för att hålla föroreningar från att bygga upp och bort från motorn. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stå
droppskålen
Rena trasor
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Park 2006 Chevy Cobalt i ett område med gott om ventilation.
2

Avlägsna tanklocket från baksidan av fordonet. Ta bort tanklocket kommer att ta alla gastrycket bort av bränslefiltret.
3

Jack upp passagerarsidan och placera en pallbock under fästpunkten. Sänk domkraft så att fordonet sitter jämnt på stativet. För en extra säkerhetsåtgärd, lämna jack på plats under bilen.
4

Leta dosan bränslefiltret monterad på passagerarsidan rambalk bakom passagerarsidan hjulhuset. Bränslefiltret har en snabbkopplingar bränsleledningen kommer ut från varje ände av bränslefiltret.
5

Placera droppskålen under allmänna området i bränslefiltret. Använd en ren trasa och pressa i slutet av bränsleledningarna tills plastclips släpper från bränslefiltret hamnar. Dra ut på bränsleledningarna samtidigt. När plastklämmorna låsa från bränslefiltret hamnar, kommer bränsleledningar dra rakt ut i hamnarna.
6

Dra gamla bränslefiltret ur monteringsklämman. Placera den nya bränslefiltret i monteringsklämman med pilen på sidan av bränslefiltret pekar mot motorn.
7

Skjut båda bränsleledningarna på bränslefiltret hamnar tills bränsleledningen låsa på plastclips. Försiktigt och sakta dra ut på bränsleledningarna att se till att de är säkra till bränslefiltret hamnar.
8

Avlägsna långpanna och skruva gasen tillbaka locket.
9

Vrid tändningen på och av tre gånger för att prima nya bränslefiltret. Detta kommer att fylla det nya filtret med bränsle och hålla någon luft från att komma in i bränslesystemet. Veva Kobolt och låt motorn gå samtidigt inspektera det nya bränslefiltret för eventuella gasläckor. Stäng av motorn.
10

Jack framsidan av fordonet upp och dra domkraften stå ut från under fästpunkten. Sänk domkraft så att Cobalt når arbetsytan innan du drar domkraften ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102445.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.