Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstiften på en 2002 Mercury Cougar

Byta tändstift i 2002 Mercury Cougar kan förbättra bränsleekonomin och prestandan på bilen. Tändstiften är belägna på mitten av cylinderhuvudena ovanpå motorn i din Cougar. De har tändstift kablar knutna till dem att köra till Distributören eller spole förpackningar. Installera nya pluggar kräver användning av ett tändstift socket. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Extension bar
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Cougar och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta monteringsbulten från kabeländen med en skiftnyckel och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet. Isolera kabeln när du arbetar.
2

Leta gnistan stövlar tändkabeln på toppen av motorn. Välj ett till att börja med och ta bort den från tändstiftet, med en vridande rörelse som du drar den rakt ut från kontakten.
3

bort tändstiftet från huvudet med hjälp av ett tändstift socket, Ratchet och förlängning bar. Vrid spärren moturs tills tändstiftet är fri av trådarna, lyft sedan uttaget och stickproppen ur hålet. Släng den gamla kontakten.
4

Sätt ett nytt tändstift till tändstiftet uttaget och sänk ner den i hålet. Rikta upp kontakten så att den trådar rakt i hålet. Om det inte finns något motstånd, sluta. Återställ pluggen och försök igen. (Korsgäng hålen i huvudet kommer att resultera i en mycket kostsam reparation räkningen.)
5

Vrid tändstiftet medurs med uttaget, Ratchet och förlängningen tills den är ordentligt, vrid den 1 /4 varv. Tryck tändstiftskontakten på den nya kontakten tills det klickar på plats. Flytta till nästa pluggen och upprepa processen, fortsätter genom alla fyra pluggar.
6

Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn så att den fungerar som den ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102387.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.