Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera timingen på en 2000 Nissan Maxima

Den 2000 Nissan Maxima presenterade en 3,0-liters sexcylindrig motor med en tändning på 15 grader före övre dödläget. Tändningen styr när gnistan kommer att uppstå i motorn för att starta den. Vardagliga grundläggande körning kan störa det, så du regelbundet bör kontrollera och justera den. Du kan kontrollera och justera tändningen med några grundläggande verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Maxima i ett område med tillräckligt med utrymme för dig att arbeta på motorn på ett säkert sätt. Stäng av alla tillbehör och utrustning, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

Place stoppklossar under den främre och bakre däcken på din bil. Dra i nödbromsen, lägg växeln i friläge och ta motorn till ett tomgångsvarvtal på 650-750 rpm genom att trycka på gasen.
3

Öppna huven. Engagera rusvarvtalet alternativet placerad på motorns styrenhet. Motorns styrenhet är på höger sida av motorn och ser ut som en stor datachip. Tryck på strömbrytaren titeln "varm tomgång."
4

Bifoga ett stroboskop till batteriet genom att placera sin röda klämman på pluspolen först, och sedan den svarta klämman på den negativa polen.

5

Placera stroboskop klämmor på tändkabeln märkt nr 1, ansluten till topplocket. Shine den verkliga tidsplanen ljus på remskivan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Du bör kunna se vad tändinställningen närvarande är. Du kan avsluta alla operationer om tidpunkten redan läser "15 grader före övre dödpunkten."
7

fördelarhuset är ansluten till motorns kamaxel och oljepumpen. den har ett lock på toppen av det innehållande rotorn. Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den i den elektroniska styrenheten.
8

Hitta förgasaren inuti motorn. Det bör vara ansluten till motorerna intag och avgasgrenrör. Förgasaren bör ha två en omkopplare som förbinder förgasaren för att de andra delarna av motorn. Ground förgasaren switch med startkablar genom att placera de röda klämmorna på switchen och de svarta klämmorna på marken.
9

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med "15 grader före övre dödläget" fliken på framsidan av motorn.
10

Koppla slangen distributören vakuum från den elektroniska styrenheten, anslut den tillbaka till distributören bostäder och dra fast-ner bult med din nyckel.
11

Ta bort startkablarna från förgasaren omkopplaren och ta bort stroboskop från motorkomponenter.
12

Stäng av varma tomgång alternativet och stäng huven. Ange din bil, lägg växellådan i parken och förvandla din motor och bilen genom att vrida och ta bort nyckeln ur tändningslåset. Avsluta bilen och ta bort stoppklossar från dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102676.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.