Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man använder stroboskop på en 22RE

En 22RE är bränslet sprutas versionen av Toyotas ärevördiga 22R motor. Den första 22RE producerades i 1982. Olika former av motorn fanns tillgängliga via 1995. Även specifikationer variera med år och modell, är den grundläggande tändinställningen förfarandet detsamma. Specifikationer finns på Vehicle Emission Control Information etikett i motorrummet. Användningen av ett stroboskop med antingen en bygel bly eller en induktiv-typ pickup rekommenderas. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Rags
Vit Måla
Varvräknare
pluggar Vacuumslang eller tees golf (behövs på vissa modeller) katalog bygel (behövs på vissa modeller )
Visa fler instruktioner
1

Leta tidpunkten plattan på framsidan av motorn, precis ovanför vevaxelns remskiva. Rengör plattan med en trasa om det behövs så att du tydligt kan se markeringarna.
2

Vrid vevaxeln remskiva med en hylsnyckel tills tidpunkten urtaget på linhjulet är synlig. Rengör skåran och markera den med en prick i vit färg.
3

Låt motorn upp till driftstemperatur. Bifoga en varvräknare enligt mätaren instruktioner och justera tomgång till rätt varvtal. Stäng av motorn.
4

Konsultera VECI etikett i motorrummet för timing förfaranden. Ta och koppla nödvändiga vakuumslangar om det behövs. Bifoga en bygel mellan plintarna TE1 och E1 på checken kontakten om det behövs. Anteckna tidpunkten varumärket specifikationen, normalt 5 grader BTDC.
5

Anslut timing kablar ljuseffekten till batteriet och pickup kabeln till cylinder nummer tändkabeln. Kontrollera motorrummet för att se till att alla kablar, trådar och lösa slangar är ur vägen för motorfläkten.
6

Starta motorn. Tryck på gaspedalen tre eller fyra gånger, sedan låta motorn gå på tomgång en minut. Rikta timing ljus i vevaxelremskivan att belysa inställningsmärkena. Den vita pricken på remskivan ska passa rätt märke på timing plattan.
7

Justera timingen vid behov genom att lossa distributören håll ned klämma och vrida distributören kropp tills markeringarna justera. Dra åt klämman. Kontrollera motorns varvtal och justera. Ta testutrustningen och anslut alla slangar och sladdar. Provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102643.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.