Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Ignition Timing på en Civic

Bensin brinner relativt långsamt. Det är inte den explosion vi alla föreställa sig, men en långsammare, kontrollerad brand. Då bränslet brinner i en bil, de heta gaserna expandera med ett ökat tryck tills kolven tvingas ned i cylindern. För att få maximal effekt och fullständig förbränning, är den långsamt brinnande bränsle antänds innan kolven faktiskt når övre dödpunkt. Detta kallas bas tändningen. Ställa timing bas tändning på en Honda Civic är relativt lätt att göra. Saker du behöver
Timing ljus
12mm skiftnyckel
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Förbered för tidlägejustering. Starta motorn och låt den gå tills den når arbetstemperatur. När motorn är igång, ta bort passagerar-side kick panel och leta reda på två-trådig kontakt ligger bakom och strax ovanför den. Det kan ta lite grävande för att hitta det men det är det. När motortemperaturen nått driftstemperatur på mätaren, stäng av motorn och montera en bygel i kontakten. Detta stänger av datoriserade timing och låter motorn gå på bas timing.
2

Bifoga ett stroboskop till batteriet och den största tändkabeln. Antalet en tändkabeln är en belägen närmast framsidan av motorn. Vissa stroboskop pick-ups (den del som fäster på tändkabeln) har en pil som visar vilken sida ska vara vänd tändstiftet. Se här pilen pekar på tändstiftet.
3

Starta motorn, och sikta tidpunkten ljus vid pekaren på framsidan av transmissionskåpan nära vevaxelns remskiva. Tryck in avtryckaren för att starta strobe, och titta på märket på skivan och transmissionskåpan. De ska ligga. Det finns 3 poäng placerade nära varandra. Den mellersta märket är 16 grader före övre dödläget, och detta är basen timing efterlyst av tillverkaren. Om markeringarna inte rada upp, lossa de två distributör bultarna som fäster distributören till topplocket, och vrid fördelaren medan du tittar inställningsmärkena. När märket på trissan ställer upp med pekaren, dra åt distributören bultarna, och stäng av motorn.
4

Koppla bort bygel på två-tråd kontakten. Sätt tillbaka kick panel och provköra bilen för att kontrollera justeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102235.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.