Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändkablarna på en 1997 Chevy Cavalier

Ändra tändkablarna i din 1997 Chevy Cavalier kommer att säkerställa en väl fungerande motor och kan öka fordonets prestanda. Tändstiftet trådarna transporterar el från spolen till tändstiften, som eld luft /bränsleblandningen i cylindrarna. Om du har en felaktig tråd, kan du få en svag gnista, eller ingen gnista på pluggen. Nytt tändstift kablar för din Cavalier finns på alla Biltema. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet, ta sedan bort bulten som håller batterikabeln slutet på plats, med hjälp av en skiftnyckel. Ta den negativa kabeln och isolera den från batteriet medan du arbetar på tändsystemet.
2

Lokalisera spolpaketet på baksidan av motorn. Den sitter mellan ventilkåpan och brandvägg, som vetter mot brandväggen. Välj ett tändkabeln från spolen förpackningen, ta tag i kängan av tråden och dra den rakt ut från spolpaketet.
3

Trace tråden du bort från spolen packa ner till tändstiftet vid den motsatta änden. Återigen, ta tag i stöveln och dra kabeln rakt ut, denna gång från tändstiftet. Använd denna kabel för att jämföra med de nya ledningarna. Hitta en ny tråd av samma längd, sedan kasta den gamla tråden.
4

Sätt en liten mängd dielektriskt fett på stövlarna på båda ändarna av tändkabeln. Detta kommer att hålla vattnet ute och hjälpa till att förhindra korrosion och fastnar i bagageutrymmet. Skjut spolen boot på terminalen på spolen pack. Du kommer att känna tråden snäpp när det helt säten.
5

Dra den nya kabeln till tändstiftet, efter samma väg och använda någon tråd vävstolar som användes av den gamla tråden. Skjut boot på tändstiftet tills du känner att den snäpper på plats. Flytta till nästa tändkabeln och upprepa processen, fortsätter genom ledningarna tills du är klar med att ändra alla fyra trådar.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Sätt i bulten och dra åt den med en skiftnyckel. Starta och testa köra motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102372.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.