Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en Carter AFB förgasare

The Carter AFB (Aluminum Fyra Barrel) gjorde sitt första framträdande i 1957 och blev snabbt den föredragna förgasaren för den klassiska amerikanska muskel bil. Även förgasaren användes senast på en produktion bil år 1971, är det fortfarande tillverkas för high-end eftermarknads performance applikationer under andra varumärken. Tvekan, dålig bränsleekonomi och svår start indikerar ett möjligt problem med förgasaren. Justera AFB är inte svårt, men det är ett viktigt steg för att upprätthålla topprestanda. Saker du behöver
AFB specifikation diagram
Spetstång
Platt-mejsel
Wire bladmått som
träkloss
Visa fler instruktioner

1

Justera accelerator pump. Ställ stången gasreglaget kontakten i mitten hålet på pumpens arm. Backa ut tomgångsskruven tills gasspjällen sätet i förgasaren hålen. Ställ gasreglaget förbindelsearm till specifikationen som anges i AFB diagrammet genom att böja stången vid dess offsetvinkel.
2

Justera snabb tomgång kopplingen Stäng chokespjället och se klacken på den yttre chokeaxeln spaken är i kontakt med stoppet på den inre chokeaxeln spak. Passa in centrum av snabb tomgång skruven med inre märket på kammen. Böj snabb tomgång kontakten spö och stoppklacken att justera.
3

Justera snabb tomgång clearance gasspjället. Stäng choken och dra åt den snabba tomgångsblandning på indexmärket på kammen. Justera skruven tills spelet mellan gasspjället och förgasaren borrningen som noterat på AFB diagram för din modell förgasare.
4

justera choken avlastare. Öppna käglan vidöppen och mäta spelet mellan den övre kanten av den chokeventilen och innerväggen av luft horn. Böj avlastare läppen på spjällaxeln spaken för att ställa avslut specifikationen i AFB diagrammet.
5

Justera sekundära gasreglaget. Öppna choken ventilen helt och fixa det på plats med ett träblock. Mät spelet mellan positiv stängning sko och de primära och sekundära spakar trottel. Böj skon på den sekundära spaken för att justera spelet till specifikationen på AFB diagram för din modell förgasare. Öppna primära gasspjället till specifikationerna på AFB sjökortet. De sekundära strypventiler ska börja öppna när de primära ventilerna är på specifikationen. Böj staven gasreglaget operativsystemet att justera sekundärventiler. Ta träbiten från chokeventilen.
6

Justera sekundära gasreglagespärren. Spricka öppna gasspjällen och manuellt öppna och stänga chokespjället. Tången på den sekundära gasreglaget bör fritt engagera sig i skåran på lockout hunden. Böj tang på den sekundära gasreglaget för att justera.
7

Justera choke kolven spaken. Böj en 0,026-tums trådtjocklek på en 90-graders vinkel om 1/8-tums från dess ände. Öppna chokeventilen och stick in tråden mätare så att den böjda delen är mellan toppen av slitsen i choken kolvcylindem och botten av spåret i kolven. Håll trådtjocklek i detta läge och stäng chokespjället genom att trycka på kolven spaken i choke huset tills ett motstånd känns. Böj choke kontakten länken tills spelet mellan toppen av chokeventilen och luften hornvägg ligger inom specifikationen på AFB sjökortet.
8

Justera automatiska choken. Lossa skruvarna och vrid choken locket så att indexet märke eller linje på locket ställer upp med den angivna märket på choke huset. Dra ner choke bostäder fästskruvarna.
9

Justera vakuum stötdämpare. Manuellt stänga choken och placera snabb tomgång skruven på det högsta steget av kammen. Justera stötdämparen för ett godkännande av 0,052 inches mellan stötdämparen stammen och spak.
10

Justera tomgång luftavtappningskranar skruvar. Vänd tomgång luftavtappningskranar skruvar medurs tills de knappt sittplats. Vänd tomgång skruvarna moturs ett helt varv vardera. Starta fordonet och justera tomgång luft skruvarna tills motorn går jämnt. Normal inställning är mellan 1/4 och 1-3/4 varv. Vrid varje skruv samma belopp, måste justeringen vara samma på båda sidor eller kommer det att finnas en obalans inuti förgasaren

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102645.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.