Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställer jag in poäng på en 1966 Chevy 283?

Den 1966 Chevrolet 283 small-block motor var utrustad med en enkel mekanisk distributör. Inom fördelaren är en uppsättning antändningspunkter som liknar en pincett. Som distributörens axeln roterar, öppnar den och stänger tändning poäng. Hur långt de punkter öppna kallas "gap" eller "breaker gap." Att se till att gapet är korrekt justerad kommer hjälpa till att hålla motorn igång effektivt. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Blade-stil bladmått
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två skruvarna som håller fast fördelarlocket till toppen av distributören med en Phillips skruvmejsel lyft sedan av locket på fördelaren, noga med att inte störa tändkablarna ovanpå locket.
2

Dra distributör rotor bort av distributören för att komma till antändningspunkter.
3

Mät avståndet mellan de två punkter med ett blad-stil bladmått. Observera att metallaxeln i centrum av fördelaren, från vilken rotorn avlägsnades, och har fyra rundade hörn. Rotera axeln tills ett rundat hörn korsar den sida av de brytande punkter. Poängen kommer att öppnas när en rundad hörn korsar dem. Avståndet mellan de två punkterna är gapet. Om punkterna är i använt skick, måste detta avstånd vara 0,016 av en tum. Om punkterna är i nyskick, måste detta avstånd vara 0,019 av en tum.
4

Lossa de två skruvarna som håller fast brytaren punkter till botten av fördelaren med en platt skruvmejsel.

5

Justera avståndet mellan brytaren punkter till lämpligt avstånd som anges i steg 3. Observera att en slits är skuren i kroppen av punkterna. Denna slot är utformad för att rymma en platt skruvmejsel. För in spetsen på skruvmejsel i skåran och vrid skruvmejseln för att justera avståndet mellan punkterna.
6

Dra åt de två skruvarna som håller fast brytaren punkter till botten av fördelaren med platt huvud skruvmejsel.
7

Sänk distributören locket på distributören, sedan installera och dra åt den gemensamma jordbrukspolitikens båda fästskruvarna med Phillips skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102457.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.