Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera timingen på en '97 Kia Sportage

Tändningsinställningen av en förbränningsmotor avgör när en gnista uppstår att skjuta kolvarna. Den 1997 Kia Sportage 2.0-litersmotorn har en tändningen på 4 grader. Du bör regelbundet kontrollera och justera tändningen på din motor för att optimera motorns prestanda. Du bör vara mycket försiktig när du arbetar på din motor. Tändningen kan justeras med hjälp av ett stroboskop och handverktyg. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
startkablar
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Kia Sportage SUV i ett område med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn. Låt motorn vara igång, men stänga alla tillbehör, inklusive luftkonditionering, värmare eller radio.
2

lämna fordonet och Blockera hjulen på din bil med stoppklossar. Ange fordonet, lägg växeln i friläge, dra åt handbromsen och gradvis ta motorn till en varm tomgång 750 rpm.
3

Avsluta din lastbil. Öppna huven för att börja arbeta på motorn.
4

Anlita varma eller rusvarvtalet alternativ som ligger på motorns styrenhet. Motorns styrenhet är på höger sida av motorn och kommer att ha en ledig ventil luft kontroll. Den tomgångsluft styrning kan justeras med en skruvmejsel genom att lossa det lite. Lossa inte för mycket eller riskerar du att skada motorn.
5

Anslut ett stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen andra . Därefter ansluter klämmorna stroboskop till tändkabeln märkt nr 1 på topplocket. Shine tidpunkten ljuset på de viktigaste vevaxelremskivan.
6

Se vad den nuvarande tändningen är genom att kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan faller på graden fliken på framsidan av motorn. Ta av stroboskop och stäng huven om aktuell tändning tiden läser 4 grader. Om inte, gå vidare till nästa steg.
7

Lokalisera bulten distributören låsning vid basen av distributören bostäder och använda din nyckel för att lossa den genom att vrida den moturs. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder men vara noga med att inte koppla ur alla andra vakuumslangar i eller runt motorn.
8

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska styrenheten på höger sida av motorn. Jorda förgasaren switch med startkablar genom att placera de röda klämmorna på switchen och de svarta klämmorna på marken. Förgasaren är ansluten till inlopps-och avgasgrenröret. Växeln kommer att vara en vajer kopplad och ansluten till förgasaren. Du kan nu ställa in tändningen.
9

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn till lika 4 grader.

10

Koppla slangen distributören vakuum från den elektroniska styrenheten och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt bulten distributören lockdown och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln.
11

Lock ner den varma tomgångsregleringens genom att dra åt skruven ligger vid tomgång luftreglerventilen med en skruvmejsel. Stäng huven på din motor, sätta transmissionen i parken, och ta bort stoppklossar från dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102685.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.