Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstift i en 2002 Honda Accord

Den 2,3-liters fyrcylindrig motor är den i särklass mest populära motor val för 2002 års Honda Accord. Den 2,3-liters motorn ger pålitlighet, god bränsleekonomi och lättillgängliga delarna. Byta tändstift i din Accord kommer att förbättra bränsleekonomin, tomgång kvalitet och motorn startar lättare. Om du är osäker på vilken typ av tändstift ska köpa till din Accord, besöka delar disk på någon Biltema. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen i din Accord. Den negativa polen på batteriet är märkt med ett minus (-) tecken nära terminalen. Den negativa kabeln är normalt svart i färgen. Använd en skiftnyckel för att lossa bulten på batterikabeln änden och dra kabeln från terminalen.
2

Flytta till passagerarsidan av bilen och ser strax under ventilkåpan på topplocket. De fyra tändstift tråd i topplocket här. Från och med den främre cylindern, ta bort tändkabeln från tändstiftet. Vrid boot sida till sida när du dra bort tändstiftet.
3

bort tändstiftet från topplocket med hjälp av en socket tändstift och Ratchet. Vrid kontakten moturs tills löst, dra sedan ut det ur huvudet. Släng den gamla tändstiftet.
4

Sätt ett nytt tändstift i hålet i topplocket och vrid den för hand för att få det igång i gängorna. Dra tills ombonad med ett tändstift hylsa och spärrskaft. En pluggen är ordentligt, vrid den ca 1/4 varv för att säkra den.
5

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändstiftshatten, sedan installera den på tändstiftet. Detta kommer att hjälpa boot lossna i framtiden och stöta bort vatten från insidan av stöveln eller kring tändstiftet.
6

Flytta till nästa plug inline och upprepa proceduren. Ändra pluggar en i taget, aldrig dra mer än en tändkabeln utanför på en gång. Detta kommer att bidra till att du inte ändrar tändföljd på motorn. Om tändföljd är fel, kommer bilen inte köras korrekt.
7

Anslut den negativa batterikabeln när du har slutfört alla tändstift. Placera den negativa änden batterikabeln på batteriet terminal och dra åt bulten med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. Provkör bilen för att se till att den fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102338.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.