Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Dodge Charger

Dodge Charger är en sportsedan från Chrysler. Liksom alla fordon, kräver Dodge Charger regelbunden service för att bibehålla optimal prestanda och ökar livslängden. Dodge Charger underhållsmanual rekommenderar en regelbunden tune up börjar vid 12.000 miles, och igen vid varje 12.000-mil intervall. Utföra din egen melodi upp ger dig exakt kontroll över hur jobbet är gjort och de material som används. Saker du behöver
2 uttag
4 pallbockar
Lug-skiftnyckel
Motorolja
Oljefilter
Luftfilter
Boot tätningar
Tie länkhuvuden
Bromsbelägg
Luftkonditionering filter
Ratchet
Hylsnyckelsats
Pan
olja skiftnyckel
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Charger huva. Ta bort plastskyddet från luftfiltret genom att släppa spännen. Skjut luften avfiltrera luftslangen och skjut en ny en på plats. Sätt tillbaka plastkåpan och fäst med spännen.
2

Inspektera filtret luftkonditioneringen. Om laddarens luftkonditioneringen är varmare än vanligt, eller om luftfiltret är smutsigt eller täckta med damm, byta filtret genom att lyfta ut den och sätta in en ny i dess ställe. Stäng huven.
3

Lossa muttrarna på alla fyra däcken med en rörtång så att muttrarna kan tas bort för hand innan du lyfter upp Charger.
4

Palla upp den främre änden av Dodge Charger med domkraften som medföljde bilen. Placera pallbockar under ramen av Charger
5

krypa under laddare och identifiera oljetråget,. Är det fyrkantiga och har en enda bult på ena änden. Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort bulten från oljetråget. Fånga upp oljan i en kastrull. Ställ pannan åt sidan efter att oljan dräneras. Ta bort oljefiltret genom att skjuta oljan skiftnyckel över den och vrida nyckeln moturs. Ställ det gamla filtret åt sidan. Skruva på det nya filtret på plats och dra åt det, vara noga med att inte korsa-gänga filtret. Använd olja skiftnyckel för att dra åt den resten av vägen. Skruva bort bulten och brickan tidigare tagits bort från oljetråget på plats. Dra åt med en spärr och uttag.
6

krypa ut från under Charger. Öppna huven. Skruva av oljelocket och plats en tratt i öppningen. Häll tre liter motorolja i tratten. Ta ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Lägg till mer olja om det behövs tills oljenivån på stickan är i "Full" sortiment. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljelocket. Stäng huven.
7

Inspektera front-end suspension genom att krypa under den främre änden av laddaren. Identifiera slips länkhuvuden och inspektera dem för sprickor, krökningar eller något annat fel. Byt ut dem om eventuella problem identifieras. Identifiera boot sälar. Byt boot tätningar om de är spruckna. Trace bromsledningarna upp från bromsok och leta efter sprickor, hack eller andra problem. Byt foder om några problem uppstår. Identifiera CV-leden bakom däcket och inspektera för pauser eller läckor. Byt CV lederna om några problem uppstår.
8

krypa under baksidan av laddaren. Kontrollera avgassystemet för eventuella problem. Svetsa eventuella funna hål, dra åt eventuella lösa skruvar och neutralisera eventuella rostfläckar innan korrosionen äter igenom metallen. Lätt knacka på katalysatorn och lyssna efter ett rasslande ljud, vilket indikerar att katalysatorn är dåligt och måste bytas ut.
9

Jack upp den bakre delen av fordonet med en annan domkraft. Placera domkraften under bakre ramen på laddaren så att fordonet vilar jämnt på fyra pallbockar. Skruva åt muttrarna för hand och satt dem åt sidan. Ta bort de främre och bakre däcken på ena sidan av laddaren. Placera den bakre däcket på framaxeln och den främre däcket på bakaxeln. Upprepa denna process med den motsatta sidan. Byt ut muttrarna och dra åt dem. Ta bort de bakre pallbockar och fälla de bakre uttag så att däcken är på marken. Ta bort de främre pallbockar och sänka de främre uttagen. Dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102458.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.