Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Felsökning Stewart Warner Mätare

Bilen hastighetsmätare blev en standard komponent under tidigt 1900-tal. Företaget Stewart Warner tillverkar en mängd bil-mätare, inklusive hastighetsmätare. En mekanisk hastighetsmätare använder en roterande kabel ansluten till fordonets transmission.The kabeln är ansluten till en roterande magnet inuti mätaren. Eftersom magneten roterar det drar på en ring fäst till en pekare som indikerar körhastigheten. Återkommande kontroll och vård av en Stewart Warner hastighetsmätare kan hjälpa till att förhindra övertryck misslyckande. Instruktioner
1

Kontrollera mätaren gröna tråd om hastighetsmätaren nålen visar "0" när fordonet startas men inte svarar när fordonet är i rörelse. Kontrollera att tråden är ansluten till rätt signalledaren av fordonet. Se fordonens specifikationer för att hitta den rätta signalen bly.
2

Inspektera mätaren röda tråd om hastighetsmätaren nålen inte indikerar "0" när fordonet startas. Hastighetsmätaren får inte förses med ström genom tråden eller kabeln inte är ordentligt jordad. Se till att tråden har en 12-volts nätaggregat och mätaren är jordkabel ordentligt fäst i chassit.
3

Kalibrera hastighetsmätaren om den inte läsas korrekt. Slå av tändningen. Tryck och håll nere "kalibrering /trip"-knappen. Knappen är bakom hastighetsmätaren fäst med en lång tråd. Slå på tändningen. Vänta 5 sekunder tills vägmätare /trip displayen visar "CAL" för att indikera kalibreringsläge. Släpp "kalibrering /trip"-knappen. Tryck och släpp knappen igen. Kör exakt 1 mil. Tryck och släpp knappen igen efter mil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102707.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.