Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställer jag in Timing på en 2001 Subaru Legacy Outback 2.5?

Den 2001 Subaru Legacy 2,5-litersmotorn är en förbränningsmotor. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen för att få ut det mesta av det. Daglig körning eller ens sporadisk körning kan kasta av tändningen. Du kan ställa in tiden tillbaka till sin rätta miljö med några verktyg och mekaniska färdigheter. Den 2,5-liters motor har en tändningstidpunkt av 20 grader före övre dödpunkt med en automatisk växellåda, eller 14 grader före övre dödpunkt med en manuell växellåda. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett område bort från trafiken. Slå på motorn genom att placera nyckeln i tändningslåset. Stäng av alla tillbehör och utrustning i bilen.
2

lämna fordonet och lägg stoppklossar under hjulen på din bil. Sätt växeln i neutralläge om du har en automatisk växellåda eller 1: ans växel om du har en manuell växellåda. Dra i nödbromsen, rev motorn och låt den värmas, nå en tomgång på 700 rpm.
3

Kontrollera nödbromsen ordentligt engagerad innan du avslutar bilen och öppna huven. Engagera nätmodulen tåget kontroll genom att vrida rusvarvtalet på att hålla motorn varm.
4

Anslut stroboskop röda klämman till den positiva polen på batteriet innan du ansluter den svarta klämman till minuspol. Anslut stroboskop till nr 1 tändstiftet och den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Shine tidpunkten ljus på vevaxeln remskiva och topplocket. Observera där tidpunkten varumärket faller genom att titta på den huvudsakliga vevaxelremskiva och jämförelse av timing till den grad fliken på framsidan av motorn. Om tändningen är inställd på en perfekt tändning, ta bort timing ljus, stäng huven och stäng av motorn. Om det inte är, gå vidare till nästa steg.
6

Hitta distributören låsning bult, som vanligtvis är belägen vid foten av distributören bostäder. Lossa bulten med en skiftnyckel och koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar. Du kan nu ställa in tändningen.
7

Vrid fördelaren för hand tills tidpunkten märket på den huvudsakliga vevaxelremskiva linje med önskad grad fliken på framsidan av motorn. Tjugo grader före övre dödläget rekommenderas om du har en automatisk växellåda eller 14 grader om du har manuell växellåda. Du bör inte avvika alltför långt från detta annars riskerar du att skada motorn.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, anslut den tillbaka till distributören bostäder och dra fast-ner bult. Ta bort alla anslutningar stroboskop och koppla drivlinan styrmodulen. Stäng huven på din motor och ta ur stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102673.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.