Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Lägga Freon till en AC

När du lägger freon till en luftkonditionering enhet, är det viktigt att du har vana vid arbetsuppgiften för att förbli säker. När du lägger freon till bilens luftkonditionering enhet, är det viktigt att lägga den exakta mängden för att undvika att skada enheten eller sänker dess effektivitet. Korrekt teknik är nödvändig för att förhindra skador och tillför freon. Som en gör-det-själv-projekt, lägga till freon till bilens AC-enhet är inte en svår uppgift att slutföra. Men efter instruktioner och resterande säkra när de utför denna uppgift är avgörande. Saker du behöver
Freon kit (innehållande burk freon och adapterkabel) katalog Skruvmejsel
termometer
Handskar
Goggles
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att stiftet i adapterslang frikopplas och dras tillbaka i båda ändarna. En tillbakadragna stift på båda ändarna av slangen kommer att förhindra freon ånga från att släppas.
2

Fäst adapterslang till burken av freon. Efter att fästa slangen till freon kan, se till kan fortfarande upprätt.
3

Anslut adaptern slangen till högt tryck röret av luftkonditioneringssystemet genom att ta bort locket från högtryck röret och ansluta röret till adapterslangen.
4

släppa ut luften från luftkonditioneringen enheten genom att ta bort locket på lågt tryck röret av luftkonditioneringssystemet. Lossa beslaget på slutet av raden genom att vrida den moturs. Detta kommer att frigöra luften instängd i linjen. Efter att ha släppt luften, dra åt locket för att täta raderna.
5

Starta fordonet och vrid temperatur luftkonditioneringen till den kallaste inställningen och fläkten på högsta inställningen.
6

Lossa kranen på adaptern slangen ansluten till freon kan. Bara Öppna kranen 3 hela varv. Detta kommer att göra det möjligt för freon att komma in i systemet luftkonditionering.
7

Stäng kranen på adaptern slangen ansluten till freon kan när burken tom, eller tillräckligt freon har lagts till.

8

Stäng av bilen och koppla ur adaptern slangen från högtrycks röret. Sätt tillbaka locket på slutet av det höga trycket slang och mössa änden av adaptern slangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102582.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.