Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tecknen för att ersätta din Brakes

En fordonets bromssystem är en av de viktigaste funktionerna i en bil och måste underhållas regelbundet för att garantera din säkerhet. Men bromsarna brukar bära ut långsamt, vilket innebär att du inte kommer att märka om något är fel om du inte vet vad du ska leta efter. Detta är anledningen till att förstå de tecken på en felaktig bromssystem är absolut nödvändigt att undvika dryga reparationskostnader och en potentiellt farlig situation. Udda Sounds

Ett tydligt tecken på att det är något fel med din bilens bromsar är om de avger starka ljud, t.ex. ett otroligt högfrekvent skrika när du kommer till ett stopp. Detta ljud är ett resultat av att indikatorn på bromsbelägget bärs ned. När lite av materialet finns kvar, börjar det att gnida sig mot bilens rotorn, vilket skapar skrikande ljud. Det betyder oftast att du behöver byta dina bromsbelägg inom månaden.
Tar längre tid att stoppa

Du bör kontrollera dina bromsar om det tar dig längre göra din bil komma till ett fullt stopp än den brukar, eller om din bromspedalen kan trycka djupare än vad du normalt används till när du trampar på den. Detta händer när indikatorn slits ner och faller av helt, vilket betyder att det inte kommer att gnida sig mot något för att skapa ett ljud för att varna dig att bromsarna behöver uppmärksamhet.
Wiggling Steering Wheel

Om din ratt stjärnor till vicka när du ta bilen till ett stopp, som innebär att dina rotorer förmodligen är skadade och måste bytas. Rotorer brukar pågå längre än indikatorer och kan pågå genom två eller tre uppsättningar bromsbelägg innan de behöver bytas.
Låg vätskenivåer

Bilens bromsvätska behållare bör ha märken som anger lägsta och högsta nivåer. Fluid nivåer under den lägsta markeringen är ett tecken på att baka dynorna är slitna, eller att dina hjul cylindrar eller bromsslangar upplever läckage. Fordon som har låga vätskenivåer bör inspekteras omedelbart eftersom det kan innebära att bilen är osäkert att köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102460.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.