Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 2001 Ford Ranger

Ford Ranger är den mindre kusinen av de mest populära lastbilen linje som någonsin gjorts, F-serien. År 2001 var Ranger finns i en mängd olika alternativ paket, inklusive XLT, XL, Edge och Plus och varianter utseende Edge och XLT. Det fanns också en off-road-paketet finns på XLT variant. Det fanns tre olika motoralternativ paket tillgängliga för Ranger 2001, en 2,3-liters fyrcylindrig, 3,0-liters V6 och en 4,0-liters V6. Ford rekommenderade att tändstiften på alla tre motorerna bytas var 15.000 miles för att säkerställa optimal prestanda. Saker du behöver
Tändstiftsgap Tool Review Tändstiftshylsa
Extension Review, Universal vridbar
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gapet på de nya pluggarna. För 4,0-liters motor, är gapet 0,054, medan gapet för övriga motorer är 0,044. Sätt tändstiftet på gapet verktyget där verktyget är den tunnaste och skjut kontakten runt eller längs med verktyget tills rätt gapet uppnås. Inte vicka kontakten när du tar bort det från gapet verktyget.
2

tag boot tändstiftet på en tråd och vrida skon medan du drar bort från pluggen. Dra inte i kabeln, när du kan dra kabeln ur elektroden.
3

Ta bort tändstiftet genom att vrida det moturs med Ratchet och tändstiftshylsor. På vissa av de pluggar du kommer att kunna använda bara Ratchet och uttag, medan andra behöver en förlängning, medan de pluggar närmast skottet, kan du behöva den universella svivel.
4 < p> För in den nya kontakten i uttaget och skruva in den pluggöppningen fingrarna, vrida den medurs. Dra pluggen ca ¼ varv förbi den punkt där pluggens packning kontakt med huvudet. Byt tändstift tråd, skjuta den på änden av pluggen tills ett snäpp eller klick känns i bagageutrymmet betecknar elektroden har låst på kontakten.
5

Upprepa steg 2 till 4 på resten av pluggarna. Ta bort en plugg tråd åt gången för att minska risken för kors-ledningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102705.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.