Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en 1994 Chevrolet Van

I mitten av 1990-talet, hade de mest populära van Chevrolet i sin flotta var Astro van, känd som en av de första riktiga minibussar. De flesta kom med en kraftfull 4.3L V6-motor, som huvudsakligen är en 5.7L V8 motor, minus de två främre cylindrarna. Den snäva arbetsyta i en van gör om det lite tufft att jobba på tändstiften, men med rätt verktyg och lite tålamod, kan det göras. I det här fallet är projektet fordonet en 1994 Chevrolet Astro van med 4.3L V6-motor. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och förlängning
3/8-tums kardanknut
Tändstiftshylsa
Tändstift bladmått gnista
Byte pluggar

Visa fler instruktioner
1

Öppna upp hundkojan dörren motorrummet på insidan av van, som ligger mellan de två framsätena. Lossa de nedre klämmorna som ansluter hundkojan i golvet med händerna. Ta hundkojan helt från van.
2

Följ tändkablarna från fördelarlocket till deras plats på motorn. Välj den som är närmast dig och ta bort tändkabeln genom att greppa den på basen och dra ut den medan du använder en lätt vridande rörelse.
3

Ta bort tändstiftet med 3/8 -tums ratchet, förlängning och ett tändstift socket. Om du behöver vinkla uttaget i hålet, använd kardanknuten att göra så.
4

Gap pluggen ersättare gnista till de specifikationer som anges i din instruktionsbok med tändstift bladmått. Sedan installerar tändstiftet i topplocket med Ratchet och Tändstiftshylsa. Tryck gnista boot tändkabeln till tändstiftet tills den hoppar på plats.
5

Upprepa steg 2 till 4 för de återstående fem tändstift i motorn. För att komma åt de främre tändstiften, kan du finna det lättare att poppa huven och nå inne, men det beror på din placering i hytten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102356.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.