Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Engine Turning Verktyg

Motor svarvning, ett gammalt hantverk som har sett en återfödelse, innebär användning av maskiner för att skära och gravera intrikata mönster på metall eller träytor. Denna metod kallas också guillocherad. Geometriska mönster kan uppnås genom att rotera en metallyta under en stationär skärverktyget. Den skärande verktyg, kallat en ros motor, graverar fint på ytan, vilket ger ett brett utbud av mönster och effekter. Straight line-typ motorer kan skära exakta horisontella och vertikala ytor. Motor svarv

En ros motor svarv har en specialiserad serie av kammar som roterar i ett geometriskt mönster, som drivs av en spindel. Metallen lager (biten som skall skäras) låses svarven spindeldocka som pumpar fram och tillbaka. Den fram och tillbaka rörelse kombineras med specialiserade kapskiva huvuden som kan producera virvlar, symmetriska mönster och blommor mönster. Beståndet flyttar på bärare (en plattform) för repetitiva nedskärningar, rader skiktning av samma design. Mönstren kan ändras av den typ av verktyg som används borrar. Spindeldockan består av en ledad mekanism som rör sig fram och tillbaka under rotation samtidigt
Headstock

. Den använder olika rosett hjul, som fungerar som kammar och har olika konfigurationer, för att manövrera en skärstycket eller sliprondell sida till sida eller fram och tillbaka. Spindeldockan och dess komponenter gör den specifika utformningen som skärs eller präglade på arbetsstycket.
Bärare

Bärarna innefattar sängen eller plattform som rymmer spindeldockan, dubbdocka och glidande resten. De tidigaste svarvar hade bärare av trä. De senare modellerna var skulpterad ur järn, vilket gjorde dem dyrare. Dubbdockan fäster slutet av spindeldockan och fungerar som en justering ram som tillåter Addera Dubbdocka

olika stora bitar av lager för att passa in på svarv bärare. Den har justerbara skruvar som låter det gå upp eller ner, beroende på storleken av pjäsen som sågas.
Screw Dorn

skruv dorn, som ibland kallas svarv spindel, glider så att arbetsstycket kan färdas mot skäraren. Skruven dorn kan anpassa sig till en styrplatta för att skära sneda mönster, använd en rosett hjul för formning vågiga linjer på en cylinder eller använd en guide skruvgänga till mode små gängor.
Borrspindeln

borrspindeln, formad som en lång axel med en borrchuck på slutet av det, kan borrar enstaka hål, flera hål i unika mönster eller skära veckat mönster. Vissa spindel verktyg har intrikata mönster som används för att skära lister. Ju enklare utformade borrning spindlar använder rakt skaft borrar för att skära enkla linjer. Ju mer komplicerat utformade borrning spindlar kan skära pärlor och pärlor förutom att skära hål och ringar.
Fräsar och borrar
Cutters

och borrar kommer i kompletta box set. För rosen svarv, knivarna kommer i långa längder som används som fast ett stycke verktyg, kallad slide-vila fräsar. Några av de kortare fräsar uppvisa egenskaper som måste användas med kretsar skärningsramarna eller excentriska skärningsramarna. Borren har alla avsmalnande skaft som kompis till individuellt handgjorda spindlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102521.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.