Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar Timing på en 1974 Bug

De 1974 VW Bug var utrustad med en 1,6-liters, fyrcylindrig motor försedd med en en-FAT förgasare. Som med alla bilar bensinmotorer, se till att småkryps tändningen är rätt inställd är avgörande för att behålla bränsle körsträcka och makt. Av denna anledning bör tidpunkten kontrolleras och justeras vid behov som en del av varje tune-up. Lyckligtvis, detta tar bara några minuter och processen är en ganska okomplicerad. Saker du behöver
Wrench
Krita
Timing Skruv ljus
eller spik
Visa fler instruktioner
1

Vrid muttern i centrum av vevaxelremskivan i medurs med en skiftnyckel tills fyra urtag syns på kanten av skivan.
2

Scribe riktsnöre över timing märket på vevaxelns remskiva. Notera att den främre läppen av skivan har en spärr, medan den bakre läppen av skivan har tre spärrar. Scribe den kritmärket över spärren längst till vänster spärr på baksidan läppen av skivan. Denna spärr indikerar en timing specifikation av fem grader efter den övre dödpunkten.
3

Scribe riktsnöre tvärs den vertikala vevhuset sömmen belägen bakom mitten av vevaxelns remskiva. Den vevhuset sömmen är där de två halvorna av motorn möts.
4

Fäst den negativa klämman av ett stroboskop till den negativa batteripolen och den positiva klämman för stroboskop till batteriets positiva inlägg .
5

Fäst stroboskop återstående tråd till någonstans längs den tändkabeln för cylinder 1. Siffran 1 cylinder är placerad på baksidan av passagerarsidan av motorn.
6

Dra gummislangen vid sidan av distributören och plugg öppningen av slangen med en skruv eller spik.

7

Starta motorn och peka stroboskop på krita märket på vevhuset sömmen, aktivera sedan stroboskop. Den kritmärke på vevhuset sömmen och märket på vevaxelns remskiva måste anpassa.
8

Lossa bulten i botten av fördelaren med en skiftnyckel och vrid fördelaren medan du tittar på kalkfläckar med tidpunkten ljuset tills kalkfläckar justera.
9

Stäng av motorn och dra ur stroboskop.
10

Dra distributören bulten och koppla vakuumslangen till distributör. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102716.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.