Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur kan man förbättra resultatet för min 1996 Blazer

äldre modell fordon som 1996 Chevrolet Blazer lider av minskad prestanda för många skäl. Motorerna slits. Gunk byggs upp i oljetråg. De fjädring bottnar. Oavsett orsaken, att öka prestandan hos din Blazer innebär att titta på rengöring och uppdatera din motor att köra mjukare och renare samtidigt reparera eller byta ut gamla och slitna delar på kroppen och underredet. De flesta uppgraderingar är omedelbar med märkbara prestandaförbättringar, men vissa uppdateringar tar tid innan du ser resultatet. Saker du behöver
hylsnyckel
Skruvmejsel
Replacement kablar, slangar och
Batteri Spray
Stålborste
Water
K & N luftfilter eller liknande
Split -platina eller iridium tändstift
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Tune upp din bil. Inspektera och byt ut slitna eller skadade tändkablarna, fläktremmar och slangar. Leta efter tecken på slitage som nötas bälten, utbuktande slangar eller exponerade trådar. Mest utbytbara delar koppla med en skruvmejsel eller hylsnyckel, eller för hand. Alla reservdelar finns på en bildelar återförsäljare. Inspektera batteriet för tecken på korrosion och ren med ett batteri renare spray och stålborste. Skölj med vatten.
2

Kontrollera om däcken är skadade (grovt däckmönster, platta fläckar, bulor). Byt däcken som behövs genom en professionell däckverkstad. Har de yrkesverksamma inspektera de skadade däcket för att fastställa orsaken (fjädring, anpassning eller fara på vägen) och har en professionell ersätta suspension eller rikta hjulen. Addera 3

Ha en fullständig diagnostik utförs . Har några delar som behöver reparation eller utbyte korrigerad såsom de olika sensorerna i fordonet. En fullständig diagnostisk översyn som detta är dyrt men identifierar eventuella problem som kan förekomma inom de olika elektriska system. Att se alla dina olika delar och bitar fungera drastiskt förbättrar prestandan i fordonet.
4

Uppgradera ditt intag genom att byta ut din befintliga luftfilter till en torr eller oljad livstid luftfilter. K & N gör filter för 4.3L motorn (den enda tillgängliga i en 1996 Blazer) som kan köpas på de flesta bildelar butiker. K & N använder en oljad luftfilter för att minska mängden av material mellan din motor och luften den behöver, vilket gör att mer luft att passera genom intaget. Torra versioner av oljade luftfiltret fungerar på liknande sätt men utan behov av årlig inoljning.
5

Byt dina befintliga kontakter. Med en sexcylindrig motor, uppgradera dina kontakter till en split-platina plugg minskar misständning och förbättrar prestandan med upp till 10 procent. Flera delar tillverkare producerar platina eller iridium pluggar avsedda för detta ändamål. Ta bort och byta ut en tändstift i taget med hjälp av en gnista skiftnyckel vägguttag för att inte ansluta fel tråd till fel tändstift.
6

Har din olja hängdes var 3000 miles och använda syntetiska eller Synthetic Blend oljor med en motorolja additiv. Olja tillsatser innehåller kemikalier som renoverar tätningar för förlängd livslängd för motorn och ökad prestanda. Med ett fordon som har loggat över 100.000 miles (inte en orealistisk förväntan på mer än ett decennium gammal Blazer), använda tillsatser vid varje oljebyte. De yrkesverksamma på ett glidmedel butik kommer att testa ditt batteri, kontrollera dina olika vätskenivåer inklusive din växellåda och drivlina, smörj eventuella beslag och inspektera dina däck efter tecken på skador under oljebyte. Inspektionen kommer att hålla dig underrättad om något område av ditt fordon som behöver uppmärksamhet.
7

Har dina injektorer rengöras var 20.000 miles. En grundlig rengöring av en professionell rensar ut sot och kol uppbyggd från dina injektorer och använder ett bränsle injektor renare tillsats i din bränsletank hjälper till att hålla den ren. De flesta glidmedel butiker kommer att behandla en rengöring bränsleinsprutning under ett oljebyte om det begärs att spara tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102520.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.