Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 2002 Ford Escape

Om motorn i 2002 Ford Escape börjar köra grov, börja hårt eller bränsle körsträcka försämras, kan det vara dags för nya tändstift. Tändstiften arbeta tillsammans med trådarna, spole och fördelare kan erbjuda exakt tidsinställda laddningar till cylindrarna i motorn. Om de inte fungerar på rätt sätt, kommer bilen har minskat hästkrafter och motorn kommer inte att köras som avsett. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet. Med hjälp av en nyckel eller hylsa och spärrnyckel, lossa fästskruven och dra kabeln rakt av terminalen.
2

Ta bort en enda gnista formulär tändkabeln en av pluggarna. Ta tag i tråden vid uppstart och vrid den medan du drar den rakt ut från tändstiftet.
3

bort tändstiftet från cylindern med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Vänd hylsa och spärrskaft moturs tills kontakten är fri och lyft den ur cylindern.
4

Sätt ett nytt tändstift i cylindern och vrid den medurs för hand för att få det igång, var försiktig inte korsa tråden tändstiftet. Bifoga en tändstiftshylsa och spärr till pluggen, dra åt den tills det är ordentligt sväng den ett kvarts varv mer.
5

Placera en liten mängd av dielektriskt fett på insidan av tändstiftet starta och installera boot på tändstiftet. Fettet kommer att hålla stöveln fastnar pluggen, vilket gör det lättare att ta bort senare.
6

Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen, fortsätter genom alla tändstiften ett i taget tills du har ändrat dem alla (din 2002 Ford Escape har antingen fyra eller sex tändstift, beroende på storleken på motorn). Ta inte mer än en tändkabeln åt gången. Detta kommer att hålla tändföljd från att bli förvirrade under jobbet.
7

Installera negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel. Provkör motorn för att bekräfta att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102307.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.