Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man Välj Bästa Gear Ratio för Drag Racing

Utväxlingen i någon växelaggregatet avser förhållandet mellan tänderna mellan två anslutna växlar. En utväxling av 5:01 kan förstås som fem kuggar på det frilöpande drevet eller kugghjulet till vilken effekt överförs, för var och en tand på kugghjulet, som är direkt förbunden med och drivs av motorn. I dragracing, kan det tyckas att en högre utväxling automatiskt kommer att göra din bil snabbare, men andra variabler spelar en stor roll för att bestämma vilken utväxling som är bäst för din dragracing bil. Saker du behöver
hydraulisk domkraft (om nödvändigt) katalog Måttband (om nödvändigt) katalog bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Mät total diameter av däcken på din dragracing bil, med hjälp av ett måttband. Du måste lyfta bilen med en hydraulisk domkraft för att avlasta trycket på dina däck. Medan trycket avlastas, ta din måttband och mäta diametern på dina däck från toppen av en slitbana till botten av den andra. Se till att din måttband färdas genom exakta mitten av navkapsel, mätningar måste vara korrekt till 1/8 av en tum för de beräkningar som ska göras korrekt
2

Beräkna laddade radie från din. däck på din dragracing bil. Du hittar den laddade radie av dina däck genom att dividera den totala diametern på dina däck i hälften.
3

Beräkna däck varv per kilometer för din dragracing bil. Du kan hitta däck varv per mil genom att dividera 1,0084 från den belastade radie av däcket.
4

Hitta utväxlingen som är bäst för din dragracing bil genom att beräkna den högsta tillåtna hastigheten för fordonet hjälp varvtalstoppar och varv däck per minut. Formeln för beräkning av den maximala hastigheten är Hastighet = (RPM x 60) /(utväxling x Däck Varv per mil). Din varvtalstoppar är varv per minut på motorn på topp hästkrafter, denna information bör ingå i ägarens manual för din bil, eller kan du behöva kontakta din fordonets tillverkare för mer information. Ersätta de kända variablerna, beräkna den maximala hastighet med denna formel med flera utväxlingar för beräkningarna. När du har hittat den högsta möjliga hastighet, har du upptäckt den bästa utväxlingen för din dragracing bil.
5

Cross-reference den högsta hastighet som beräknats för dragracing bil med National Hot Rod Association (NHRA) hastighetsrekord att hitta om dina beräkningar är rimliga. Du kommer att vilja jämföra din beräknade topphastigheter till toppen hastighetsrekordet för dragracing bilens NHRA klass. Om din beräknade hastigheten är mycket högre eller lägre än NHRA hastighet för bilens klass, kommer du vill göra om allt arbete för att se till att det inte fanns några fel i beräkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102295.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.