Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Varför är min bil Tomgång Rough?

I dagens samhälle är det viktigt att hitta sätt att spara pengar. Underhålla prestandan på din bil kan hjälpa dig att undvika en kostsam uppdelning eller ens behöva ersätta bilen. Du måste regelbundet göra kontroller på din bil samtidigt uppmärksamma plötsliga förändringar i prestanda. En grov bil tomgång kan vara ett symptom på olika frågor och kan leda till mer-allvarliga problem om de lämnas därhän. Definition

Ett fordon går på tomgång när den är påslagen men inte går i någon riktning av rörelse. Bilen är placerad i "Park" överföring inställning. Många personer får använda denna tid för att låta sina fordon för att värma upp innan du sätter den i rörelse. Under denna tid kan du märka att du bil är sputtring, skakning eller göra andra okända ljud. Detta är tecken på en ojämn tomgång. Den "Check Engine" light kan också vända på. Vissa ägare får fortsätta att köra sina bilar genom anfall av sputtring eller skakning, men detta kan leda till ytterligare skador på motorn.
Orsaker

En grov tomgång kan komma från en mängd olika orsaker. Under vintermånaderna, kan bilar har en svårare tid start och kommer att skaka när första påslagen. Denna form av ojämn tomgång kan lätt misstas för andra problem. Motortomgång problem kan också hänföras till felaktiga komponenter, såsom tändstift. Hål i luftinloppsventil kan också orsaka en ojämn tomgång på grund av stora mängder luft sugs in
Problem

ojämn tomgång av en Motorn kan beteckna en effektförlust i bilen. Denna förlust av kraft kunna leda till andra problem, såsom överdriven gasförbrukning. Denna brist på makt kan också leda till ökat slitage på andra delar av bilen. Ignorera problem med motorn på kan leda till en massiv uppdelning som kräver att du antingen göra kostsamma reparationer eller ersätta bilen helt.
Förebyggande /Lösning

Ojämn tomgång problem kan hänföras till en mängd olika problem i en motor. En primär form av försvar mot dessa frågor är att ge bilen regelbundet schemalagda optimeringar. Många automatiska tjänste butiker har TuneUp paket som kommer att granska många olika områden av din motor. Vissa kan du även få ett oljebyte som slår ut två former av underhåll. Gå igenom bruksanvisningen för att se det rekommenderade underhållsplan för din bil.
Ytterligare underhållskontrollerna

Kontroll delar av bilen som t.ex. luftfilter och tändstift bör vara ingår i ett regelbundet underhåll schema. Andra förfaranden inkluderar oljebyten, Däck rotationer och kontroller överföring. Håll en liten anteckningsbok i handskfacket med datum och körsträckor som du senast hade dessa kontroller görs. Detta kommer att hjälpa dig att stanna på rätt spår för din nästa service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102320.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.