Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en 2005 Dodge Grand Caravan

Du borde byta tändstift i din 2005 Dodge Grand Caravan var 30.000 miles, eller när du misstänker att kontakterna kan skadas. Du kan byta ut tändkablarna samtidigt, eller om de är nya eller i gott skick, hålla dem på plats. Köpa rätt pluggar för din Grand Caravan från en bildelar återförsäljare. Fråga på delar disk om du är osäker på de bästa pluggar för din van. Pre-spaltförsedda pluggar finns från de flesta återförsäljare, men du bör ändå kontrollera gapet under installationen. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet plug
Spark bladmått
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på din Grand Caravan. Välj ett tändstift till att börja med. Pluggarna kommer vara placerad under tändkablarna, som är synliga från toppen av motorn.
2

Vrid gummistövel på tändkabeln medan du drar upp för att ta bort den från kontakten. Ta bort tändstiftet från din Grand Caravan ’ s motor med tändstift hylsa och spärrskaft.
3

Kontrollera gapet på den nya pluggen med ett tändstift bladmått. Skjut gapping verktyget in i utrymmet mellan metallstycket på toppen av pluggen och elektroden. Den gapping Verktyget ska läsa 50-tusendelar. Om gapet är för stort, tryck på övre delen av pluggen mot en hård yta. Använd bladmått för att böja toppen av pluggen aning för att vidga springan om den är för liten.
4

Sätt i kontakten för hand för att undvika korsgäng. Dra i kontakten med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Pressa en droppe av dielektriskt fett i Grand Caravan ’ s tändkabel boot. Skjut boot på pluggen tills det klickar.
5

Upprepa processen, en plugg i taget, tills du ersätter alla pluggar. Stäng huven på din Grand Caravan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102438.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.