Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter 2002 Ford Explorer tändstift

tändstiften på 2002 Ford Explorer enable förbränning inuti bilens kolvcylindem genom att ge en gnista som antänder bränslet i cylindern. När bränslet antänds, det orsakar förbränning, vilket i sin tur bringar kolvarna att rotera upp och ner och driva motorn. Dåliga eller svag tändstift kan leda till att motorn ur funktion och kommer att leda till ökad bränsleförbrukning. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Ratchet
Hylsnyckelsats
Tänger
Flathead skruvmejsel
Tändstiftshylsa
Ratchet förlängning
Nytt tändstift
Flash ljus
Visa fler instruktioner
1

Leta luftfilterhuset montering på passagerarsidan av motorn. Ta bort de tre skruvarna som håller luftfiltret bostäder på ramen med en spärr och en socket.
2

Lossa muttrarna på båda framdäcken använder rörtång. (Ta inte bort muttrarna.) Addera 3

Jack upp framsidan av Ford Explorer och ställ pallbockar jämnt under framaxlar. Släpp domkraften så att framaxeln sitter säkert på pallbockar.
4

bort båda framdäcken med rörtång och ställa däcken åt sidan.
5 < p> Ta bort plastskyddet mellan motorn och däcket på passagerarsidan med en tång och en platt skruvmejsel. När du tar bort plastskyddet, kommer du att kunna se och komma åt tändstiften.
6

Dra tändkabeln från tändstiftet som är närmast framsidan av motorn först. Sätt tändstiftshylsa och ratchet förlängning på spärren. Sätt tändstiftshylsa över tändstiftet och vrida kontakten moturs för att lossa pluggen. När pluggen lossas, avslutar bort tändstiftet genom att vrida tändstiftet med fingrarna motsols. Ta bort tändstiftet ur hålet.
7

Skruva den nya tändstift i tändstiftshålet. Dra pluggen ned med spärrfunktion. (Gör inte åt.) När tändstiftet dras åt, tillämpa lite mer tryck och kontakten kommer vara ordentligt åtdragna i tändstiftshålet. Sätt tillbaka tändkabeln till tändstiftet. Tryck tändkabeln till tändstiftet tills den låses på plats.
8

Håll bort och ersätta tändstiften på passagerarsidan enligt samma metod. Ta bort tändkabeln, ta bort pluggen med spärr, skruva pluggarna med handen, skruva nytt tändstift på plats och dra åt, och sätt tillbaka tändkabeln. När du är klar på passagerarsidan, sätt tillbaka plastskyddet och flytta till förarsidan av motorn.
9

Ta bort plastkåpan på förarsidan mellan motor och däck med tång och skruvmejsel.
10

Avlägsna tändstiftet närmast framsidan av motorn. Ersätt ett tändstift i taget med ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Följ samma metod som du använde på passagerarsidan. När du har avslutat installationen av tändstift, inspektera allt för att se till att du lägger alla tändkablarna tillbaka på tändstiften.
11

Crank motorn för att testa nya tändstift. Motorn ska vara igång smidigt.
12

Sätt tillbaka plastkåpan på förarsidan, lägg däcket förarsidan igen och dra däcket ner.
13

Put passagerarsidan däcket igen och dra åt den. Jack lastbilen tillbaka upp och ta bort domkraften. Släpp domkraften så att bilen återgår till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102380.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.