Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar en Knock Sensor på en '96 Nissan Altima

Du kan byta ut knackningssensorn på 1996 Nissan Altima hemma och spara lite surt förvärvade pengar och samtidigt må bra om att slutföra arbetet med bilen själv. Den knackningssensor övervakar vibrationer i motorn från utsidan av blocket. Sensorn skickar information till motorstyrningen dator, så att den försöker kompensera eventuella knackande orsakas av en mager eller fet blandning i cylindrarna. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Altima och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera den från batteripolerna när du arbetar.
2

Lokalisera knock sensorn på framsidan av motorn, strax under mitten insprutare. Sensorn ser ut som en liten svart ring med en tråd fäst vid den och har en bult i mitten. Den monteras på utsidan av topplocket.
3

Följ pigtail ledningsnätet längs dess längd tills du hittar kontakten där den möter motorns kabelstam. Lossa låsspärren på kontakten och separera de två halvorna. Flytta tillbaka till sensorn och ta bort bulten med en nyckel, ta sedan bort sensorn från huvudet.
4

Placera den nya sensorn på huvudet och installera bulten genom centrum av sensorn . Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft, kör sedan pigtail ledningsnätet till motorns kabelstam, följa samma väg den gamla pigtail används.
5

Anslut adapterkabeln till kabelnätet kontakten, driver de två halvorna tillsammans tills de låses på plats. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen på batteriet. Montera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102426.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.