Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Verktyg för att diagnostisera bil problem

Bilen har utvecklats från en förenklad maskin kräver några handverktyg för att upprätthålla i en komplex, dator-kontrollerade fordonet. Den moderna bil kräver ett brett utbud av verktyg för en mekaniker att utföra en korrekt diagnos. Verktygslådan av en mekaniker som arbetar på nyare bilar kommer att variera från enkla handverktyg till dataloggrar som är specifika för ett enda märke och modell. Moderna mekaniker genomgår ofta omfattande utbildning innan du arbetar på olika modeller. On-Board Diagnostics Tools

Dator-utrustade fordon är svåra att diagnostisera på grund av deras komplexitet. Lyckligtvis utarbetat ingenjörerna designa dessa fordon metoder för bilarna att utföra en nivå av själv-analys och kommunicera det till mekaniker. On-Board Diagnostics fanns tillgängliga i vissa fordon från och med 1985. År 1996 var den andra versionen av OBD produceras i de flesta massa-tillverkade fordon.

Vill visa uppgifterna från OBD, en kodläsare, ofta kallad en streckkodsläsare, krävs. De grundläggande kodläsare gör de diagnostiska koderna ses och raderas. Mer sofistikerade modeller av streckkodsläsare gör det möjligt för mekaniker för att visa data från sensorer på bilen i realtid. En kodläsare är avgörande för en mekaniker att försöka lokalisera orsaken till en "check engine" light.
Elektriska problem

Elektriska problem är ofta mycket svårt att diagnostisera och lösa. Multimetern är ett av de vanligaste verktygen som används för elektriska problem. Multimetern kommer att ge data om spänning, ampere, resistans och kontinuitet. Ett enkelt test verktyg för att bestämma om en tråd är trasig är en kontinuitet testare. En likström (DC) mätsond används för att bestämma om en krets har spänning genom att tända en lampa i sonden.

Kompression
motorproblem testare används av mekaniker att avgöra hur väl varje cylinder fungerar genom att räkna upp trycket i denna cylinder när motorn dras runt. För att verifiera att den korrekta mängden gas matas till motorn från bränsletanken, är ett bränsle tryckmätare används. En timing ljus är en handhållen enhet som utsänder en strobe av ljus varje gång motorn roterar. Denna blixt av ljus lyser upp inställningsmärket att ge mekanikern en referenspunkt för att avgöra om bilen är tidsinställda korrekt. För att mäta om fordonet smörjning av motorn korrekt, är en olja tryckmätare ansluten till motorn.
Informationskällor

Bil reparationsmanualer är värdefulla informationskällor för bestämma vad som är fel med ett fordon. Eftermarknaden manualer produceras ofta som omfattar flera årsmodeller av en eller flera gör av en biltillverkare. Factory handböcker produceras av biltillverkaren för användning av återförsäljaravtal mekanik och andra som kräver fördjupade kunskaper för en viss bil. Dessa handböcker finns ofta tillgängliga på CD-skiva, så att de kan visas på en dator. Fabriken manualer kommer ofta i flera varianter såsom elektriska, verkstad eller motor manualer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102533.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.