Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Go Kart Motor

För att få ut det mesta av en go kart, visst underhåll och behov av underhåll för att bli vanliga. Underlåtenhet att hålla en go kart i trim kan ge sämre prestanda eller potentiella hälsorisker under körning. Tuning motorn är en av de viktigare delarna av att upprätthålla en go kart. Med användning, kommer en go kart motor kräver uppmärksamhet på ett antal olika sätt. Med övning, trimma motorn blir lättare, och kan lägga år av prestanda på en go kart. Saker du behöver
Motorolja
Luftfilter
Oljefilter
Dränering skålen
Funnel
Standard verktygssats
tändstiftsnyckel
Tändstift gapper

Visa fler instruktioner
1

Hitta avtappningspluggen för oljan kammaren. Det kommer att vara placerad på motorn. Använd dränerande maträtt att filtrera bort all gammal olja. Efter, använd den nya motorolja och fyll kammaren med ca 20 oz. av ny olja. Innan du stänger kammaren, kontrollera att se om filtret behöver bytas. Det mest troligt gör.
2

Undersök tändstiftet samt tändkabeln. Kontrollera kabeln för korrosion. Om skador upptäcks, byt ut kabeln så snart som möjligt. Använd gapper för att spela in det utrymme som separerar tändstiftet och elektroden. Om avståndet är inte mellan 0,024-0,032, då du kommer att behöva använda nyckeln för att byta tändstift. Köp en plugg som matchar de nummer som visas på pluggen som ersätts. Du kommer också att behöva ta bort pluggen om det finns betydande skador på den. Med hjälp av nyckel, ta bort tändstiftet och byt ut den.
3

Leta luftfiltret nästa. Om rippade eller extremt smutsiga, ersätta det med ett nytt filter. För att undersöka filtret, skruva på locket genom att ta bort den enda skruv som ligger i mitten av locket. Se till att rengöra filtret noga och torka den innan du sätter in den igen Rengör insidan av filtrets behållaren också.
4

Ställ luft-bränsleförhållande på motorn. Använd skruvmejseln, vrid ventilen på förgasaren. Spela hur många rotationer det tar att dra åt ventilen helt för eventuella misstag som kan hända med ventilen positionering senare. Vrida skruven i motsatta riktningar tre rotationer kommer att sätta luft-bränsleförhållande på bästa nivå.
5

Kontrollera för eventuella fel med det övergripande stämma upp. Att göra detta är enkel, men kräver att du lyssnar noga för eventuella udda tongångar. Om stämma upp görs på rätt sätt, bör motorn låter lika bra som ny. Om det finns några ljud, till exempel en kolv misständning eller något liknande, upprepa stegen med början från den sista och arbeta dig till Steg 1. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102151.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.