Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Byta bränslefilter på en 98 Pontiac Sunfire

Bränslet filterbyte på '98 Pontiac Sunfire kräver en annan process än de flesta bilar. Bränslefiltret på '98 Pontiac Sunfire mottar bränsle från bensintanken. Bränslefiltret fällor därefter de sediment inuti bränslefiltret och släpper in bränslet i utloppsröret av bränslefiltret, där bränslet sedan går in i bensintanken. Du kan byta ut bränslefiltret på Sunfire själv i ca 30 minuter. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Fluid fånga pan
Skiftnyckel
skruvmejsel
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner

1

Skruva av tanklocket från bensintanken för att avlasta bränsletrycket från bränslefiltret.
2

Jack den bakre änden av bilen upp och placera pallbockar under den bakre axel. Se till att sätta pallbockar säkert och jämnt under den bakre axeln så att bilen är stabil. Släpp domkraften så att bilen sitter säkert på pallbockar.
3

Leta bränslefiltret. Bränslefiltret på '98 Pontiac Sunfire är i den bakre delen av bilen mellan gastank och bakaxel. Bränslefiltret är en liten rund behållare med linjer som kommer ut i båda ändarna.
4

Skjut flytande dropplådan under bränslefiltret så överskottet bränslet från filtret och linjer kan gå in i pannan. Bränslefiltret på Sunfire har en låsmutter på inloppssidan av bränslefiltret och en slangklämma på utloppssidan av bränslefiltret. Avlägsna inloppsledningen som kommer från bensintanken i bränslefiltret med en skiftnyckel genom att vrida muttern motsols. Ta utloppsledningen genom att skruva loss slangklämman med en skruvmejsel. Vrid skruven på slangklämman moturs tills klämman sitter löst nog att glida bränsleledningen bort av bränslefiltret. Dra båda linjerna från bränslefiltret.
5

Lossa klämman som håller i bränslefiltret i fästet med skruvmejsel. Vrid skruven på moturs klämman tills klämman är löst nog att glida bränslefiltret ur hållaren. Ta bort bränslefiltret från fästet.
6

Skjut det nya bränslefiltret insidan av fästet och dra åt klämman över bränslefiltret så att bränslefiltret är fastsatt på fästet. Se till att du skjuter nya bränslefiltret i klämman med pilarna pekande mot motorn och bort från bensintanken. Flödet pilen på bränslefiltret representerar flödet av bränsle från bensintanken till motorn.
7

Skruva i inloppet bränsleledningen och dra åt den med skiftnyckeln. Kontrollera att inloppet bränsleledningen är tight.
8

Skjut utlopp bränsleledningen på bränslefiltret och dra åt slangklämman ner. Se över allt för att se till att allt är på plats korrekt och stram.
9

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Därefter vrid tändningsnyckeln och tillbaka 3 gånger för att prima bränslefiltret med bränsle. Dra runt motorn.
10

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar medan motorn är igång. Reparera eventuella läckor om det behövs. Stäng sedan av motorn.
11

Jack upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen tillbaka till marken och ta bort domkraften från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102326.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.