Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar Gas Filter på en 2002 F-150

Bränslesystemet på 2002 Ford F-150 levereras med en in-line bränslefiltret, huvudansvaret är att hålla någon typ av skräp, skräp och små partiklar ur bränslespridare. Dessa sediment kan täppa bränsleinsprutarna, och orsaka igångsättning av motorn och motorns problem. Bränslefiltret kommer att fånga och fånga dessa sediment filtrets insida. Då kommer endast den rena gasen resa till bränsleinjektorerna och motorn. Ford F-150 bränslefilter bytas mellan 45.000 och 60.000 miles. Saker du behöver
Gas fånga pan
Fuel line snabbkoppling Tool Review Nytt bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Park 2002 Ford F- 150 i en väl ventilerad plats, till exempel utanför. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Promenera till den bakre delen av 2002 Ford F-150 och ta bort tanklocket. Detta kommer att ta bort bränsletrycket från bränslefiltret utan att ta bort några säkringar. Addera 3

Skjut under förarens sida av 2002 Ford F-150 nära baksidan av förarens sidodörr.

4

Leta bränslefiltret, som är monterad på insidan av ramen under förarens sidodörr. Bränslefiltret ser ut som en liten kanister med två bränsleledningar som kommer ut av det, en bränsleledning kommer ut varje ände.
5

Placera gasen fånga pannan direkt under placeringen av bränslefilter. Sedan sätter den runda änden av bränsleledningen bortkoppling verktyget i slutet av en av bränsleledningarna. Tryck verktyget insidan av bränsleledningen tills bränsleledningen kopplas bort från bränslefiltret. Dra sedan bränsleledningen bort av bränslefiltret. Gör samma sak med den andra bränsleledningen.
6

Dra bränslefiltret ur hållaren med handen. Sedan satte det gamla bränslefiltret i gasen fångsten pan.
7

Sätt nya bränslefiltret i hållaren. Kontrollera att pilen på det nya bränslefiltret vetter mot motorn. Skjut båda bränsleledningar direkt på bränslefiltret rören tills du känner att låsa till rören. Sedan drar du försiktigt tillbaka på bränsleledningarna så att de är säkrade till bränslefiltret rören.
8

Dra gasen hinna panorera ut från under 2002 Ford F-150. Skruva tanklocket igen.
9

Veva 2002 Ford F-150 och undersöka nya bränslefiltret för läckor. Sedan, stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102429.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.