Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en 1998 Honda Accord LX bränslefilter

Byta bränslefilter på en bil är bara rekommenderas för mekaniskt benägna individer, det är inte ett jobb för en oerfaren hem mekaniker. Den 1998 Honda Accord s Bränslefiltret sitter i motorrummet. På de flesta andra fordon, är filtret monterat på fordonets ram, nära bensintanken. Detta gör åtkomst till filtret lite enklare än vad det annars skulle vara, men att ersätta förfarandet är fortfarande involverad. Saker du behöver
Shop handskar
Goggles
Tänger
Shop trasor Sida 2 skiftnycklar
Replacement bränslefilter
Replacement brickor
Visa fler instruktioner

1

Stäng av motorn och sätta på din butik handskar och skyddsglasögon för skydd. Öppna bränsle luckan och skruva av tanklocket. Öppna huven och lossa den negativa kabeln från batteriet med en tång.
2

Lokalisera bränsle-tjänsten bulten på bränsleledningen, bredvid gasvajern. Applicera en skiftnyckel på bulten, täck den med en handduk, och vrid bulten moturs för att avlasta bränsle-systemet trycket. Detta förhindrar bränslet från att spruta när du byter bränslefilter. En liten mängd bränsle kommer att komma från området under bulten. Undvik att få det på huden. Efter några sekunder, vrid bulten medurs för att dra åt den. I bakre hörnet av motorrummet Addera 3

Titta på förarsidan för att hitta bränslefiltret. Det ligger bakom fjäderben. Ta bort de två skruvarna från bränsle-filtret fäste.
4

Koppla den elektriska anslutningen från bränslefiltret. Applicera en skiftnyckel till bränslefiltret s utombordare bult. Du ska hålla detta med ena handen för att hindra filtret från att vända när du tar bort banjo bult. Denna process kallas att använda en "backup-nyckel." Täck filtret med din butik trasa för att förhindra spyr
5

. Applicera en annan skiftnyckel till ihåliga skruven på den inre sidan av bränslefiltret. Håll den backup-nyckel, vrid banjo bulten med den andra nyckeln. Ta bort de två brickor mellan bulten och bränslefiltret.
6

bort bränslefiltret från fästet. Sätt i det nya bränslefiltret i dess ställe. Fäst den på bränsleledningen på yttersidan. Montera de två nya brickor och fäst filtret med säkerhetskopian skiftnyckel när du drar åt banjoskruven.
7

Dra åt de två skruvarna på bränsle-filter bracket. Anslut den elektriska anslutningen. Sätt tillbaka den negativa kabeln till batteriet.
8

Veva motorn. Kontrollera bränslefiltret anslutningar är täta. Om du ser läcker, är sambandet inte tillräckligt stram. Stäng av motorn, lossa den negativa kabeln från batteriet, avlasta bränsletrycket igen och dra åt banjoskruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102415.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.