Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur tiden en Chevy 350

Tändningsinställningen måste kontrolleras när distributören avlägsnas, ersätts eller internt modifieras i en Cheva 350 motor. Felaktigt inställd tändinställningen kan orsaka att motorn missar på tomgång och hela driving varvtalsområde. Det kan också leda till att motorn slå tillbaka och ha en märkbar brist på makt. Saker du behöver
Timing ljus Handhållna varvräknare
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Kontrollera tändinställningen
1

Kontrollera tomgångsvarvtalet. Haka upp den handhållna varvräknare. Förfaranden varierar beroende på modell, så läs instruktionerna som medföljer varvräknare.
2

Låt motorn värmas upp. När motorn är varm, låt transmissionen frikopplad (manuell växellåda) eller köra med en assistent trycker på bromspedalen (automatväxellåda) och parkeringsbromsen inställd.
3

Leta upp låten upp dekalen (bör vara någonstans i motorrummet), listar vilken den korrekta RPM nivå som din Chevy 350 ska gå på tomgång vid. Om din tomgångsvarvtal är avstängd, kan du ändra inställningen genom att justera tomgångsskruven. Det är oftast placerad någonstans på gaspedalen kopplingen på sidan av förgasaren. Vrid skruven in eller ut tills avläsningen på varvräknaren matchar stämma upp dekalen.
4

Koppla ur vakuum linje från distributören och anslut linje med en bult.
5

Kontrollera igen den handhållna varvräknare för att kontrollera att tomgångsvarvtalet är korrekt.
6

Stäng av motorn.
7

Anslut minuskabeln på timing ljus till den negativa batteripolen.
8

Anslut den positiva ledningen på timing ljus till nummer ett tändstift. Om du står framför bilen ser bakåt, kommer nummer ett tändstift vara den första på höger sida. De flesta timing lamporna kommer att ha en stål-kontakt som passar mellan tändstift och tändkabel.
9

Läs stämma upp dekalen och hitta det förskottsbelopp din motor kräver. Det kommer att uttryckas som ett antal grader före eller efter övre dödpunkten. Tidsanpassningsförskottet Kraven varierar beroende på modell och år, så det är viktigt att hitta värdet specifikt för din motor på stämma upp dekalen.
10

Leta vevaxelns remskiva. Det kommer att vara på framsidan av motorn under fläkten /vattenpumpen montering.
11

Mark lunden i vevaxelns remskiva med krita eller vit färg.
12

Leta tidpunkten fliken på kamkedjan lock. Det kommer att vara placerad på kamkedjan täcka bredvid vevaxelns remskiva.
13

Markera tidpunkten fliken med förskott värde noterat på stämma upp dekalen. Varje topp eller dal på timing flik representerar två grader av förskott eller retard. Ordet på fliken representerar förskott eller innan övre dödläget, "0" representerar övre dödläget. Ordet efter representerar retard eller efter övre dödläget. Markera tidpunkten fliken med krita eller vit färg på det värde som anges på stämma upp dekalen.
14

Kontrollera att de elektriska ledningarna för timing ljus är ur vägen av några rörliga delar på motor och inte vilar på något som kommer att bli varmt, t.ex. element eller avgasgrenrör.
15

Starta motorn. Det bör fortfarande vara varm från att kontrollera tändinställningen.
16

Point tidpunkten ljuset på de varumärken du ritade på vevaxelns remskiva. Det blinkar varje gång nummer ett tändstift bränder. Om markeringarna på vevaxeln remskiva linje med markeringarna på timing fliken är tidpunkten rätt inställd. Om de inte kan passas in, måste du justera tändningen. Addera Justera tändinställningen
17

Stäng av motorn och lossa något muttern som håller fast distributören klämman till insugningsröret.
18

Starta motorn och vrid fördelaren tills inställningsmärkena justera. Stäng av motorn.
19

Dra åt muttern som håller fast distributören klämman på insuget. Flytta inte distributören medan du gör det.
20

Starta motorn och dubbelkolla att inställningsmärkena fortfarande är i linje.
21

Lossa stroboskop elektriska ledningar från motorn.
22

bort bulten från vakuum linje och anslut den till distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102352.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.