Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ford F-250 Tändstift Information

Att välja rätt tändstift för din Ford F-250 lastbil kan vara en förvirrande uppgift. Olika motorer finns och olika tändstift alternativ plugg för varje motor. Det hela kokar ner till övergripande motorns effektivitet. Målet är att maximera effektiviteten genom att välja rätt tändstift för din Ford F-250 motorn. Medan felaktigt matchade pluggar till din motor kommer fysiskt skruva i och arbeta, kommer de inte ge maximal effekt och bränsleekonomi kommer att drabbas också. Betydelse
p Det finns betydande skillnader i tändstift, eftersom alla pluggar är inte skapade lika. Medan utsidan höljena alla ser likadana ut och vältränad och arbeta i din motor, är det de interna som gör skillnaden. Tändstift, som alla mekaniska fordonskomponenter, har utvecklats över tiden, och förstå skillnaderna kan hjälpa eller hindra total uteffekt på din Ford F-250 motorn.
Förstå Skillnader

Ett tändstift är ett enkelt instrument. Den består av en central metallkärna stång, omgiven av en keramisk isolator. Vid skruvad i änden är en elektrod (eller en grupp av elektroder) som producerar gnistan från den centrala stången till elektroden. Som gnista klackarna utvecklats, de material som används för att göra den centrala elektroden och den yttre elektroden utvecklats också. Dessa var oftast gjorda av mjukt järn. Medan de arbetade, blev livslängd ett bekymmer. Då platina centrala elektroder blev vardagsmat. Dessa var en enorm utveckling, eftersom de som livslängd, och värme utbud blev mindre av en fråga. Då, år 1983, utvecklat en grupp av uppfinnare från Japan sammansatta elektroder, vilket resulterat i ytterligare ett betydande framsteg för tändstift. Dessa pluggar tillhandahålls ett brett utbud temperatur drift och erforderlig livslängd. En Ford motor är inte så annorlunda från alla andra förbränningsmotorer
Förstå Ford Motorer

. Den teknik och principerna är desamma (gas /luftblandning antänds, trycka ner en kolv). Det finns olika motoralternativ som finns för din F-250 lastbil, t.ex. 300 raka sexcylindriga eller en V-8. De flesta moderna Ford F-250 motorer bränsleinsprutning, med en central dator som styr bränsle /luft-blandningen och tändningen. Datorn har även en inbyggd "svart låda" och registrerar fel motor, som sedan kan läsas av en diagnostisk läsare. Om dina tändstift misslyckas, kommer datorn att spela in och påpeka detta.
Driftdata på tändstift
En multi-elektrod plug platina.

Före införandet av pluggar platina tändstift, var du tvungen att välja kontaktens värme sortiment. Vissa pluggar har utformats för stadskörning, andra för motorväg. Att välja det felaktiga resulterade i en brist på makt. Med dagens multi-elektrod platina tändstift, dock är detta inte längre ett problem. Dessa kontakter ger en bred värmespridning spektrum och fungerar bra i alla körförhållanden.
Ford Motor Company Rekommendationer

Den bästa platsen för korrekt information är tillverkaren av din motor, Ford Motor Company. Ford rekommenderar att man installerar äkta Motorcraft tändstift, eftersom dessa är de ursprungliga fabriksinstallerade pluggar. Till exempel, för en 1990 F-250 med en 5,8-liters motor, rekommenderar Ford använder en SP-415 eller en ASF-32P tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102381.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.